Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08-03-2008, 10:55   #1
bjk_bjk
 
bjk_bjk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
4 saniye ve 2 puan (Ahmet Çakar)

Bu kaçıncı? Beşiktaş son dakikalarda kazanmaya devam ediyor. Dün gece de bitime 4 saniye kala golü bulup maçı aldılar. Belki de bu 4 saniye Beşiktaş'a şampiyonluğu getirecek. Çünkü 4 saniyenin değeri 2 puan. Ligin bitmesine çok az hafta kala, bu kadar küçük farklar varken 2 puanın değeri tartışılmaz.
Beşiktaş, Ankara'daki randevuda çok iyi oynamadı. İkinci yarının başındaki 10-15 dakikalık ateşleme dışında Beşiktaş'ın Gençlerbirliği'nden hiç farkı yoktu. İlk yarıya bakıyoruz. Beşiktaş sözüm ona ligin lideri, ne yaptığı belli değil. Futbol adına tek bir doğruyu yapamıyor, adeta beceremiyor. Acemiler mangası gibiler. Ne hücum edebiliyorlar ne de rakibin hücumlarını engelleyebiliyorlar.
Baki tuhaf işler yapıyor. Orta saha birbirine pas atamıyor. Nobre deli danalar gibi sağa sola koşuyor, hepsi bu.
Beşiktaş ikinci yarıda sadece ilk 10-15 dakika top oynadı . İşte bu bölümde biraz olsun ileride oynamaya başladılar, kendi futbollarını biraz olsun rakibe kabul ettirmeye başladılar ve duran bir toptan İbrahim Toraman'la golü buluverdiler.
Sonrası yine eski tas eski hamam. Dan dun oynayan Beşiktaş, iki topu birarada yapamayan Beşiktaş ve bu dakikalarda gelen Gençlerbirliği golü.

BAKİ'DEN KURAL HATASI!
Bir stoper ceza alanında çıktığı topu yaya doğru değil, çapraza vurur. Bu temel kuralı Baki elbette biliyor ama niye uygulamıyor? Ahlar vahlar arasında yenen bir gol futbolu daha da bozdu. Maç tam berabere bitiyordu ki, bir kornerde oluşan karambolde Bobo hem galibiyet hem de belki şamp....luk golünü attı. Sonuçta artık böyle maçlarda futbolu değil skoru eleştirmek lazım. Stres çok büyük, rekabet de öyle. Üstelik puan farkı o kadar az ki.
Gelelim Yunus Yıldırım'a. Bana göre çok, hem de çok iyi maç yönetti. Hem maçı yönetti hem de maçı yakabilecek bir yardımcı hakem kararını refüze ederek doğruyu yaptı. 90. dakikada Serkan Akarca, penaltı kararı verdi. Bayrağı kaldırdı ve göğsüne götürdü. Pozisyon ona göre penaltıydı. Bunu Beşiktaşlılar da farketti ama Yunus Yıldırım pozisyonu öyle iyi gördü ki "Kabul etmiyorum böyle yardımcı hakem penaltısını" dedi ve pozisyonu devam ettirdi. Çok da doğru yaptı.
Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.
bjk_bjk Ofline   Alıntı ile Cevapla