Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-03-2008, 10:57   #1
HandaN
hüngürella
 
HandaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
"Sağlam'a milli takımın yolunu açtık"

Beşiktaş Asbaşkanı Ertuğrul Kumcuoğlu, "Ertuğrul hoca soyadı gibi sağlam" dedi.
Click the image to open in full size. Beşiktaş Kulübü 2. Başkanı Ertuğrul Kumcuoğlu, ''Ligde çok garip sonuçlar alınıyor. Geçen hafta şampiyonlukta iddialı takıma kafa tutan, bu hafta iddiasız bir takımdan 5 tane gol yiyor'' dedi.
AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Kumcuoğlu, Beşiktaş'ta 2006-2007 sezonunda yeniden yapılandırma çalışmalarının başladığını belirterek, geçen yılın kendileri için şampiyonluğa hazırlık dönemi olduğunu söyledi.
Geçen sezona şampiyonluğa hazırlık sezonu demelerinin belli gerekçelerinin olduğunu savunan Kumcuoğlu, şöyle dedi:
''Çünkü takımı baştan aşağıya yenilenmiştik ve yaş ortalamasını 28,5'den 23,5'e düşürmüştük. Buna rağmen geçen yıl şampiyonluğu son haftalarda kaçırdık. Bu yıl artık şampiyonluk amacımıza ulaşmak için Rüştü gibi tecrübeli ve takıma önderlik yapacak futbolcuları da transfer ederek lige başladık. Ama ligin başlarında yaşadığımız hakem hataları ile puan kayıpları yaşadık. Burada bizim amacımız kesinlikle hakemleri kötülemek değil. Mesela ilk yarıdaki Ankaraspor maçı bunun en bariz örneği. Bir pozisyonda Bobo'nun topla uzuktan yakandan ilgisi yokken maçın hakemi 'eline değdi' kararını verdi. Tabi bu gibi kararların ardından yaşanan puan kayıplarıyla biz rakiplerimizin üç beş puan arkasında kaldık.''
Beşiktaş'ın iyi bir teknik direktöre ve güçlü bir kadroya sahip olduğunu ifade eden Kumcuoğlu, Beşiktaş'ın yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen rakipleri ile arasındaki puan farkını önce kapatıp, ardından da liderlik koltuğuna oturduğunu anımsattı.
-EN GÜZEL CEVAP GENÇLERBİRLİĞİ MAÇI-
Kamuoyunda Beşiktaş'ın liderliğinin bir hafta süreceğini iddia edenlere en güzel cevabı Gençlerbirliği maçı ile verdiklerini kaydeden Kumcuoğlu, bu hafta sahalarında oynayacakları Trabzonspor karşılaşmasından saha ve seyirci avantajlarını da kullanarak 3 puanı alan taraf olacaklarını savundu.
- DERBİ PSİKOLOJİ İLE KAZANILIR -
İki hafta sonraki Fenerbahçe derbisinin kendileri için çok önemli bir karşılaşma olduğunu belirten Kumcuoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Derbiler top oynamaktan çok psikolojik savaş şeklinde geçiyor. Bu maçların psikolojik, taraftar ve saha boyutu oldukça önemlidir. Bizim gençliğimizde derbiler de stadın yarısını ev sahibi takım, yarısını da konuk takım taraftarları doldururdu. Ama günümüzde futbolda kamplaşmalar o kadar büyük boyutlara geldi ki stadın yüzde 90'ı ev sahibi takımın taraftarı, geri kalan yüzde 10'u ise vefalı rakip takımın taraftarına ayrılıyor. Bizim bu durumu tasvip etmemiz mümkün değil''
-HER MAÇ DERBİ-
Bundan sonra kendileri için her maçın derbi niteliğinde olduğunu da anlatan Kumcuoğlu, ''Çünkü ligde çok garip sonuçlar alınıyor. Geçen hafta şampiyonlukta iddialı takıma kafa tutan, bu hafta iddiasız bir takımdan 5 tane gol yiyor. Geçen sene bizi şampiyonluktan koparan Sakaryaspor maçıydı. Bakın Sakaryaspor ligden düştü ama bizim kaybettiğimiz iki puan bizi şampiyonluktan kopardı. Artık lig sonuncu ile yapılan maç bile derbi'' diye konuştu
-RAKİPLER DÖRT GÖZLE PUAN KAYBETMEMİZİ BEKLİYOR -
Kumcuoğlu, ligde eskiden takımlar arasındaki güç dengesizliği nedeniyle bir takımın açık ara şampiyonluğa oynadığını ifade ederek, bugün bu durumun değiştiğini, ligin son haftalarına kadar şampiyonluk yarışının sürdüğünü belirtti.
Bu sezon Galatasaray'ın, Sivaspor'un ve Fenerbahçe'nin sırasıyla liderlik koltuğuna oturduğunu, şampiyonluk yarışında kopmaların olmadığını da dikkat çeken Kumcuoğlu, Beşiktaş'ın ligin bitmesine haftalar kala lider olmasıyla ligde bütün hesapların değiştiğini, rakiplerinin dört gözle kendilerinin puan kaybetmesini beklediklerini söyledi.
- ERTUĞRUL HOCA SOYADI GİBİ SAĞLAM -
Yıldırım Demirören'in Ertuğrul Sağlam'ı takımın başına getirmeyi önerdiğinde kendisinin bu teklifi hararetle desteklediğini aktaran Kumcuoğlu, şunları kaydetti:
''Ertuğrul hocaya baktığımızda Türk antrenörler içinde teorik altyapısı tam olan bir teknik adam. Bunu gerek futbolculuk kariyeri ile gerekse de mütevazı kişiliğiyle destekliyor. Biz teknik direktör aradığımız zaman sadece Beşiktaş'ı düşünmedik. İlerisi için Türk futbolunu da düşündük. Bugün bakınız Fatih Terim artık yaşlanıyor. Ersun Yanal'ın ise kariyeri çeşitli nedenlerden dolayı kısa kaldı. Biz Ertuğrul hocayı takımın başına getirmekle aslında ona milli takımın yolunu açtık. Ona olan güveni boşa çıkartmayan Ertuğrul hoca soyadı gibi sağlam birisi.''
- FAZLA SAYIDA YABANCIYA KARŞIYIZ -
Beşiktaş'ın ligde fazla sayıda yabancı futbolcuya karşı olduğunu, kendilerinin öncelikli tercihlerinin her zaman yerli futbolcudan yana olduğunu belirten Kumcuoğlu, ''Adını vermeyeceğim bir müsabakada sahada 13 yabancı futbolcunun oynadığını gördüm. Düşünün 22 kişi ile oynanan bir müsabakada 13 yabancı 9 da yerli futbolcu var. Bu böyle olmaz. Şayet böyle olursa Türk futbolu gün gelecek milli takım çıkartacak kadro bulamayacak. Biz Beşiktaş olarak her zaman sınırsız yabancı serbestliğine karşı olduk. Ama diğer taraftan bazı kulüplerin bunu çok istediğini görünce de kendimizi sorgulamaya başladık. Biz 'şoven' olmamak kaydıyla olaya Türkiye tarafından bakıyoruz'' ifadelerini kullandı.
- FENERBAHÇE'NİN BAŞARISI BİZE KIVANÇ VERİYOR -
Kumcuoğlu, Avrupalıların çoğu zaman Türkiye hakkında yeteri kadar bilgi sahibi olmadan hüküm verdiğini ifade ederek, Türk sporunun uluslararası arenada elde edeceği sportif başarıların Avrupalıların ülkemizi doğru tanımasında oldukça etkili olacağını, Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nde elde ettiği başarının da bu anlamda kendilerine kıvanç verdiğini belirtti.
Sıranın kendilerine geldiğini de söyleyen Kumcuoğlu, Beşiktaş'ın da Galatasaray ve Fenerbahçe gibi Avrupa'da başarı yakalamak istediğini ama bunun çok da kolay olmadığını, Fenerbahçe'nin Avrupa'daki bugünkü başarısını yakalamak için bir kaç senedir büyük paralar harcayarak hazırlık yaptığını bildirdi.
Öte yandan Kumcuoğlu, Hasan Doğan'ın Türkiye Futbol Federasyonu'na Başkan seçilmesi ile ilgili olarak, Türk futbolunda tartışmalı bir dönemin geride kaldığını sözlerine ekledi.

__________________
Click the image to open in full size.
HandaN Ofline   Alıntı ile Cevapla