Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-03-2008, 21:01   #1
VeysTube
Can't Forget
 
VeysTube - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Marmara Da Deprem !

Marmara Bölgesi bu akşam Richter ölçeğine göre 4.8 büyüklüğündeki depremle sallandı. Geniş bir alanda hissedilen deprem paniğe neden olurken, ilk belirlemelere göre can ve mal kaybına yol açmadı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü'nün merkez üssünü Yalova'nın Çınarcık İlçesi olarak saptadığı deprem, saat 20.53'te meydana geldi. Yalova başta olmak üzere İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bolu ve Bursa'da hissedilen deprem paniğe neden oldu.

Depremin şiddetli hissedildiği Çınarcık ve Yalova'da halk sokağa fırlarken, bazı kişiler balkon ve pencerelerden atladı, hafif yaralananlar oldu. Korkuya kapılıp fenalaşanlarla, kaçarken yaralaanlar hastanelerde ayakta tedavi edildi. Birçok yerleşim merkezinde kısa süreli telefonlar kilitlendi.

CAN VE MAL KAYBI YOK

Yalova Valisi Dr. Yusuf Erbay, merkez üssü Çınarcık olan 4.8'lik depremle ilgili olarak, ''Şu ana kadar herhangi bir tahribat haberi almadık'' dedi.


Erbay, yaptığı açıklamada, depremin ardından gerekli birimlerin Kriz Merkezi'nde toplandığını, daha önce kurulan telsiz sistemiyle kente bağlı ilçe ve köylerle iletişime geçtiklerini söyledi.


Depremin merkez üssü olan Çınarcık ve Yalova merkezde herhangi bir sorun olmadığı yönünde bilgi aldıklarını dile getiren Erbay, ''Şu ana kadar herhangi bir tahribat haberi almadık. Sadece vatandaşlarımız biraz korktular. Durumu takip etmeye devam ediyoruz'' diye konuştu.
__________________

ŞafakLa Tanış Saya Saya Biter Mi ?


ANTALYA / Gazipaşa İLçe Jandarma KomutanLığı

Şafak:253

Konu VeysTube tarafından (12-03-2008 Saat 21:57 ) değiştirilmiştir..
VeysTube Ofline   Alıntı ile Cevapla