Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13-03-2008, 21:28   #1
s_dnz
Banned
 
s_dnz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
lösev kemik iliği bankası projesi...

Çok çok yakında tüm Türkiye'yi kapsayacak
parasız bir kemik iliği bankası açıyoruz. Gönüllü vericilerin tetkik ücretleri vakfımızca karşılanacaktır. Bilimsel olmayan magazinel
haberlere değer vermemeniz önemle rica olunur.
Ulusal Kemik İliği Bankası Projesi
Gerekçe: 70 milyonluk Türkiye’de yaklaşık 5.000 kişilik sağlıklı veri bulunmaktadır. Bu rakamın AB standartlarında 1 milyon kişiye çıkarılması amaçlanmaktadır. Bu süreç 10 yıl kadar sürebilecektir.
Türkiye'de organ nakillerindeki gelişmelerle her yıl yaklaşık 2000 kişi kemik iliği nakli olmak için müracaat edecektir. Akraba dışı kemik iliği bankası oluşturulması zorunludur.
Yöntem: Türkiye geçmişte bu konuda çok kötü bir deneyim yaşamıştır. Halkımızın güveni sarsılmıştır. Bilinçsiz bir kampanya ile gönüllülerden kanlar toplanmış ancak çalışılamamıştır. Bu dönemden kalan hemen hiç bir tam sağlıklı sonuç bulunmamaktadır. Kanların büyük kısmı ise Almanya'ya gönderilmiştir. Çok hassas çalışılması gereken bu testlerin deneyimli bilim insanları tarafından yapılması ve denetlenmesi zorunludur. Bunun da ilk yıllarda, yılda 50 bin kişiye daha sonraki yıllarda yılda 100 bin kişiye çıkarılması planlanmaktadır.
LÖSEV Üniversitelerle işbirliği yaparak çok yakında bir kampanya oluşturacaktır. Büyük illerde yapılacak pilot çalışmalarla, kemik iliği bankası genişletilecektir.
Doğan her çocuğun kimlik cüzdanı gibi kan gruplarının yanı sıra doku grupları da ücretsiz bakılarak bir banka oluşturulması hedeflenmelidir.
Halkımızın kemik iliği bağışı yapması özendirilecek, bilinçlendirilecektir. Dünyadaki merkezlerle entegre çalışarak 10 milyonluk havuza ulaşılacaktır.
Çalışmalarımız başlamıştır. Yakında sizleri de çağıracağız. Bunun dışında kar amaçlı veya magazinel haberlere inanılmaması rica olunur. Lösemili ve kanserli çocuklarımızın, bilinçsiz kampanyalarla toplumsal güvenin sarsılmasına tahammülü yoktur.
__________________
Lütfen forum kurallarını okuyunuz..
s_dnz Ofline   Alıntı ile Cevapla