Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14-03-2008, 15:44   #9
SahEmre
zɐʎaq ɥɐʎis

SahEmre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tabiki zaten Türklükle ilgili birşeyde bira kullanılsa sorun olmaz meselakimse çıkıp karşı çıkmaz. Konu Din damarı ile oynayarak damarımıza basarak , ya yanlışlık oldu bilemedik gibi şeylerin arkasına sığınmaları.

Ben tanıtımda bahsetmiyorum tanıtırken herşey gösteriyorlar dağları tepeleri, ovaları, göller, denizleri, kiliseleri, pamukkaleyi, peri bacalarını, samatı , mimariyi ve tabiki zamanın en görken li eserlerini bu topraklara kazandıran Mimar Sinan usta ve onun gibi bilge ve sanatçı kişilerin yaptığı camileri. Ben ona birşey demedim.

Burda iki önemli nokta var, bu adamlar hiçbirşey bilmiyor, Caminin yanına kahve koymuş, türk kahvesialman kahvesi kadar ne bileyim güney amerikadaki kahveler kadar italyadaki kahveler kadar ünlü değil ki. Ayrıca bira şişesinin kapağında kahvenin ne işi var.

Bu almanlar bizi bizden iyi tanıyorlar neye tepki vereceğimizi neye sinirleneceğimizi iyi biliyorlar. Zaten son zamanlarda Türk Avrupada mahallelerinde çıkan yangınlarıni posta kutularına atılan kibritlerin hep bir ortak mesajı var.

Bu da o provokatif eylemlerden bir tanesi gibi bir şey. Bu tip şeylerle ufaktan ufaktan yaralar açıyorlar.

Ama demek isteiğim şudur yanlış anlaşılmasın. Cami İslamın simgesidir. Simge de değil ibadethanedir. Allahın evidir. Ayrıca genel kanı olarak İslam dini alkole sıcak bakmıyor Almanlar bunu biliyor. Onun için biz bilemedik deyip böyle bir şey uydurmuşlar.
O şişeyi onu yapan adamın kafasında kırıcan bak bi daha yapıyormu...