Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14-03-2008, 16:45   #1
asparagas
 
asparagas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Ölüm Vadisi'nden kaçış yok

Ölüm Vadisi'nden kaçış yok

14 Mart 2008


Terör örgütü PKK ile Türk Silahlı Kuvvetleri arasındaki taktik savaşı sürüyor. PKK sınır ötesi harekat nedeniyle çöküntü yaşayan örgüt mensupları ve sempatizanlarına moral vermek için havalar düzelmeden eylem yapma kararı aldı.
Bu kararı uygulamak için Türkiye’ye giriş yapmaya başladı. PKK’nın Kuzey Irak’tan Türkiye’ye girmesi için en uygun koridorlardan biri Bestler Dereler ve o hattaki sarp dağlar.
PKK buradan Türkiye’ye girip, “Yıkılmadık ayaktayız” mesajı vermek için yeni bir saldırı dalgası başlatacak ve hain pusularda kullanılacak mayınları döşeyecekti. Ancak Mehmetçik bu taktiği tespit edip yollarını tuttu.

Dört gündür bölgede üstünlük sağlayamayan teröristler şimdi yeni bir geçiş noktası açmaya çalışıyor.

Yaklaşan Nevruz kutlamaları öncesinde askeri birliklere ve kamu binalarına bombalı eylemde bulunmak üzere Irak’tan Türkiye’ye sızan, ancak Şırnak’ın Bestler Dereler bölgesinde Heron adlı insansız hava aracının yüksek çözünürlükteki kameralarına yakalanan teröristler, çatışma alanından kaçmaya çalışıyor. 4 gün önce derin vadilerin cevresinde başlatılan hava destekli operasyonda biri kadın 10 teröristin etkisiz hale getirilmesinin ardından yaklaşık 20 PKK’lı canlarını kurtarmak için küçük gruplara ayrıldı. Çatışma alanından Kato ve Herekol Dağı yönüne doğru hareketlendikleri tesbit edilen teröristlerin geçiş istikametleri de tutuldu. Şırnak 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’nda konuşlanan ‘Meteler’ adı verilen Jandarma Özel Harekat Taburu’ndan bölgeye takviye timler gönderildi. Ayrıca teröristlerin geçmesi muhtemel geçiş güzergahları da özel eğitimli komandolar tarafından tutuldu. Helikopterlerin havadan destek verdiği operasyonda, yer yer teröristlerle sıcak temasın sağlandığı belirtildi.

Bu arada Şırnak’ın Uludere ve Beytüşşebap ilçelerindeki stratejik noktalardaki önlemler en üst seviyeye çıkarıldı. Mehmetçik, dağların çevresinde ve yol güzergahlarında sık sık devriye gezmeye başladı. Şırnak’ın Cizre İlçesi’nden zırhlı araçların bulunduğu bir konvoy sınır birliklerine gönderildi.
Click the image to open in full size.

Click the image to open in full size.

Click the image to open in full size.

Click the image to open in full size.
Click the image to open in full size.
__________________
asparagas Ofline   Alıntı ile Cevapla