Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14-03-2008, 18:15   #1
SahEmre
zɐʎaq ɥɐʎis
 
SahEmre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
3 bin profesyonel komando göreve başlıyor

Eğitimleri tamam, birliklere gönderiliyorlar

Click the image to open in full size.
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terörle mücadelede profesyonel ordu için bünyesine kattığı uzman komandolar, ilk görev için Doğu ve Güneydoğu'ya gönderilmeye başlandı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın geçen yıl bünyesine kattığı uzman erbaşlar, komando kurslarındaki eğitimlerini tamamladı. Eğitimini İzmir Foça 7. Jandarma Komando Eğitim Alayı'nda tamamlayan profesyonel askerlerden bir kısmı, sınır ötesi kara harekâtına da katılan Siirt Jandarma Komando Tugay Komutanlığı emrine verilirken, geriye kalanların da 15 Mart-1 Nisan 2008 tarihleri arasında bölgedeki birliklere dahil edilmesi bekleniyor.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı ile Jandarma Genel Komutanlığı'nın komando tugaylarında görevlendirmek üzere aldığı 3 bine yakın uzman erbaş 6 ay süren eğitimlerini tamamladı. Askerliğini özel harekât tabur komutanlıkları ile komando er eğitim birliklerinde yapan ve terhis süresi 3 yılı geçmeyen kişilere uzman erbaş olmak için başvuru hakkı verilmişti. Silah altına alınan adaylar, iç güvenlik harekâtında terörle mücadele eğitimi (gayri nizami harp) almak üzere Eğirdir Dağ ve Komando Okul Komutanlığı, Manisa-Kırkağaç Jandarma Komando Eğitim Alayı ile İzmir Foça 7. Jandarma Komando Eğitim Alayı'na dağıtılmıştı. 18 kişiden oluşan timlere bölünerek gerçek mermilerle atış yapan komandolar ayrıca, sızma, el bombası atışı, hayatı idame, gece ve gündüz şartlarında ateş altında ilerleme ve sürpriz hedef atış alanından geçiş eğitimi aldı. Eğitimlerin daha çok teröristle mücadele şeklinde olduğu ifade edildi.

Jandarma Genel Komutanlığı, eğitime tabi tuttuğu komandoları birliklerine gönderirken, Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK), askerleri önümüzdeki günlerde piyade komando ile dağ ve komando birliklerine dahil edecek. KKK, ocak ayında alacağını duyurduğu 3 bin 18 uzman komandoların sayısını ise kademeli olarak 15 bine çıkartacak.

Terörle mücadelede alaylar bünyesinde kurulan ve rütbeli personelden oluşan A timleri, tabur seviyesinde teşkilatlandırılan ve ağırlıklı olarak uzman jandarma çavuşlardan oluşan B timleri ile komando eğitimi verilen erbaş ve erlerden seçilerek 3 ay eğitimi müteakip görev yerlerine dağıtılan C timleri görev yapıyor. Jandarma komando eğitim alaylarında eğitimlerini tamamlayan profesyonel komandolar zamanla C timlerinin yerine geçecek. Eğitimlerini tamamlayan uzman erbaşlar ise piyade komando ile dağ ve komando birliklerinde görev alacak.

İran sınırında terörist avı

Van'ın Başkale ilçesinde terör örgütü PKK'nın sızmalarına karşı geniş kapsamlı bir operasyon başlatıldı. Başkale'de geçen hafta yakalanan 'Ararat' kod adlı İ.C. isimli teröristin verdiği bilgiler doğrultusunda başlatılan operasyonda, terör örgütünün sınırda yaşam amaçlı kullandığı tespit edilen mağaralar imha edildi. Bu arada Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak'ın Bestler-Dereler bölgesinde üç gün önce PKK terör örgütüne yönelik başlatılan operasyonlar kapsamında 10 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Zaman
__________________
Emre - 1981 - Yeşilköy - Arh +
SahEmre Ofline   Alıntı ile Cevapla