Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15-03-2008, 01:19   #1
gulname
 
gulname - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
sıradısı bır anadolu kadını

Sıradışı bir Anadolu kadını..
Click the image to open in full size.

9 yıldır köyünde muhtarlık yapıyor. Erkeklerin kahvehanesine gidip okey oynuyor. Traktörüyle tarla sürüyor

O farklı bir kadın.. Erkek egemen topraklarda muhtarlık yapıyor. Konya'nın Ilgın ilçesine bağlı Mahmuthisar köyünde yaşıyor. 54 yaşındaki Zeynep Şimşek köyünde 9 yıldır muhtarlık yapıyor...

Hemşire emeklisi Şimşek, hayvancılıkla uğraşıyor, traktörüyle tarla sürüyor, köy kahvesinde erkeklerle okey oynuyor


Click the image to open in full size.

ÖNCE TUHAF BAKTILAR

Kahvehaneye gitmesinin il bakışta yadırgandığını belirten Şimşek, "Önce bana çok tuhaf baktılar. Bir masaya davet ettiler. Ben de, köy kahvesine gelen erkekler de zamanla buna alıştı. Köyde 2 kahvehane bulunuyor. Benim bulunduğum yerde küfür olmuyor, bağırma çağırma yaşanmıyor, insanlar birbirine daha saygılı davranıyor. Bir kadın olarak kahveye huzur ve saygı getirdim desem yanlış olmaz."

ASLINDA BİR KADINA YENİLMEK ZORUMUZA GİDİYOR...

Bir kadınla kahvehanede okey oynamanın çok farklı olduğunu belirten kahvehanenin erkek müdavimleri, “Eskiden oyun sırasında kendimize hakim olamıyorduk. Artık kötü söz ağzımızdan çıkmıyor. Bayan muhtar sayesinde erkekler olarak biz de düzeldik.. Muhtarımız iyi bir oyuncu. Aslında bir kadına yenilmek zorumuza gidiyor, ancak bazen şans tutmuyor” dedi.

Click the image to open in full size.

KARDEŞLERİNİ OKUTMAK İÇİN EVLENEMEMİŞ

Muhtarlığının yanı sıra kendilerine ait tarlada yem bitkileri yetiştirdiğini dile getiren Şimşek, tarlayı traktörle kendisinin hazırladığını, ektiğini ve hasadını yaptığını, bunun için kimseden yardım almadığını söyledi. Hemşirelik yaparken kendisinden küçük 5 kardeşinin okuması için fedakarlıkta bulunduğunu ve bu yüzden evlenemediğini dile getirdi.

KADINININ PARASIYLA SİGARA ALAN ERKEKLER..

Özellikle kırsal kesimde güç şartlar altında yaşayan kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan Şimşek, “Bazı erkekler tarlada sabahtan akşama kadar çalışan kadının getirdiği parayla sigara alıyor. Bazı kadınlar sırtında bebeğiyle güneşin altında çalışıyor. Kadın haklarının kazanılmasının yolu eğitimden geçer. Kadın güçlü olmak, kendini kabul ettirmek, şiddet ve baskı görmemek için mutlaka okumalıdır” dedi.

AA



__________________
__________________
Lütfen forum kurallarını okuyunuz..
gulname Ofline   Alıntı ile Cevapla