Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17-03-2008, 11:11   #1
bjk_bjk
 
bjk_bjk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Maça Yıldırım düştü! (Metin Tokat)

Ligin ilk yarısında Trabzon’da oynanan tartışmalı maçın hakemi olan Bülent Yıldırım’ın bu karşılaşmaya da verilmesi yeni kurulan Merkez Hakem Kurulu’nun acemiliğiydi.
Yıldırım maça çok dikkatli başladı. Oyunun kontrolünü ele almak için kural dışı hareketlere izin vermedi. Golün erken gelmesi, müsabakanın tansiyonunu düşürdü derken, arka arkaya çıkan kartlar maçı gerdi.
Baki’nin, Umut’a arkadan yaptığı sert harekete sarı kartını da kullanabilse, Trabzonsporlu oyuncuların sinirlenmesine engel olur, itiraz eden Yattara sarı kart görmezdi. İbrahim Toraman’ın hareketi hafif görünse de 4. faulünde sarı kart gördü. Erdinç’in, Holosko’ya topsuz yaptığı faulde oyunu avantaja bırakması gereksizdi. Faulü verip, kartı zamanında göstermeliydi.
İkinci devre kartlarla başladı. İbrahim Toraman’ı ikinci sarıdan kırmızı kartla oyundan ihraç etmesi doğruydu. Çünkü müsabakada bu tür kayarak karşıdan yapılan hareketlere daha önce sarı kart göstermişti. Sarı kartı bulunan Toraman bu tür kayarak müdahaleden kaçınmalıydı.
Doğru gösterdiği kırmızı karttan sonra maçın kontrolünü kaybetti. Barış’a, Ali Tandoğan faul yaptı. Faul vermesi gerekirken yere düşen Barış’a, ayağına takılan Delgado’ya faul yaptığı gerekçesiyle ikinci sarıdan kırmızı kart gösterdi. Tehlikeli hareket desen, değil. Aldatma desen, değil. Bu karar seyirci ve Beşiktaşlı oyuncuların baskısı sonucu verildi.
Yardımcı hakemin önünde Jabi-İbrahim Üzülmez mücadelesi sonrası oluşan kargaşada sadece Trabzonsporlu oyuncunun kart görmesi komikti. Rakibin üzerine yürüyen Gökhan Zan da kart görmeliydi. Yattara-Üzülmez mücadelesinde kendini yere atan Üzülmez’in lehine faul verdi. Barış’a aldatmadan kart gösteren hakem bu pozisyona da duyarsız kalmamalıydı.
Golleri ve pozisyonlarından çok hakem kararları tartışılan bir maç izledik. Derbi maçlar artık kartlarıyla öne çıkıyor, yine bir FIFA hakemi, gösterdiği kartlar ve verdiği faullerdeki çelişkilerle konuşuluyor. Yıldırım’ın bu maça atanması yanlıştı. Müsabaka öncesi yapılan yorumları hatalı kartlarıyla doğru çıkarttı.
bjk_bjk Ofline   Alıntı ile Cevapla