Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17-03-2008, 21:14   #1
asparagas
 
asparagas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Eskişehir:1 Sakaryaspor:1

Zirvede savaş! 1-1

Bank Asya 1. Lig'de 26. haftanın kapanış maçında Eskişehirspor ile Sakaryaspor karşı karşıya geldi. Antalyaspor'un, Giresunspor deplasmanından puan kaybetmesiyle daha da anlamlı hale gelen mücadelede kazanan çıkmadı ve karşılaşma 1-1'lik eşitlikle sona erdi. Taner Demirbaş'ın 35. dakikada Sakaryaspor adına attığı gole 74. dakikada Serdar Özbayraktar yanıt verdi.
Futbol Federasyonu Milli Takımlar Sorumlusu Levent Kızıl ve federasyon üyeleri de maçı izledi. Sakaryaspor taraftarı sezon başında yapılan protokol gereği Eskişehir'e gelmedi. Karşılaşmanın başında stada giremeyen biletli Eskişehirspor taraftarıyla polis arasında gerginlik yaşandı. Polisin biber gazı kullanarak dağıttığı taraftarlar, daha sonra misafir takım seyircileri için ayrılan bölüme alındı.
Bu karşılaşmanın ardından Bank Asya 1. Lig'de zirve yarışı kızıştı. Sakaryaspor, Antalyaspor ve Eskişehirspor 48 puanla ilk üç sıraya paylaşırken, Kocaelispor, K.Erciyesspor ve Karşıyaka play-off barajında kendilerine yer buldu. 26. haftayı averajla da olsa lider kapatan Sakaryaspor gelecek hafta kendi sahasında Kartalspor'u konuk edecek. Eskişehirspor ise zorlu Diyarbakırspor deplasmanında galibiyet arayacak.
İKİ TAKIMDAN DA KISA KISA...
Maçtan önce Metin Diyadin tarafından kadro dışı bırakılan Sergen Yalçın'ın yer almadığı mücadelede Eskişehirspor özellikle orta alanda pas yapmakta ve hücum organizasyonlarını genişletmekte oldukça zorlandı. Sezon başından bu yana defans hattında yaşadığı sorunlardan dolayı bir çok kez puan kaybı yaşayan Eskişehirspor, Sakaryaspor karşısında da yine defans kabusunu yaşadı.

15 bin civarında Eskişehirspor taraftarının izlediği karşılaşmada Eskişehirspor özellikle ikinci yarıda Engin'in oyuna girmesiyle oldukça etkili bir futbol sergiledi. Arka arkaya pozisyonlara giren Eskişehirspor, Coşkun'un son vuruşlarda başarısız olmasından dolayı bir türlü skoru yakalayamadı. Sakaryaspor'da ise Taner Demirbaş gollerine devam etti. Devre arasında Malatyaspor'dan transfer edildikten sonra takıma kısa sürede adapte olan ve attığı gollerle önemli bir katkı sağlayan Taner, Eskişehirspor'u da boş geçmedi. Sakaryaspor'da özellikle Erman Ergin ve Burak'ın sergilediği hırslı futbol dikkat çekti.
STAT: Eskişehir Atatürk
HAKEMLER: Özgüç Türkalp , Mustafa Sönmez , Muharrem Yılmaz
ESKİŞEHİRSPOR: Ferhat , Birol , Serdar (Gökhan Bozkaya dk. 83), Coşkun , Ömer Yalçın (Mustafa Sevgi dk. 53 ), Doğa , Tufan , Serkan (Engin dk. 69 ), Koray , Gökhan , Sezgin
SAKARYASPOR: Bora , Yasin , Serkan , Hüseyin , Volkan , Vahit (Bilal dk. 70 ), Erman , Murat , Burak (Ercan dk. 90+2), Ferdi , Taner (Mustafa Pektemek dk. 80 )
GOLLER: Taner (dk. 32) (Sakaryaspor), Serdar (dk. 74) (Eskişehirspor)
SARI KARTLAR: Coşkun, Doğa, Gökhan Bozkaya (Eskişehirspor)
__________________
asparagas Ofline   Alıntı ile Cevapla