Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17-03-2008, 22:58   #1
gulname
 
gulname - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Sms Yarışması

Sms Yarışması
Bu da SMS yarışmasıKim daha hızlı ve kuralına uygun yazarsa büyük ödülün sahibi olacak



Click the image to open in full size.

Türk dil Kurumu'ndan kısa mesaj çekmeyi seven gençlere bir yarışma başlatıyor. Ancak bu yarışmada Türkçe imla ve yazım kurallarına uyma zorunluluğu getiriliyor.
Türk Dil Kurum'unda gençlere özel bir yarışma geliyor. Yarışmaya yeni nesil bir an olsun elinden düşürmeği cep telefonlarıyla katılacak. Yarışmanın konusu ise: mesajı Türkçe dil bilgisi ve imla kurallarına uygun olarak yazmak ve hızlı olmak. TDK Başkanı Prof. Dr. Şükrü Haluk Akalın söz konusu yarışmayla amaçlarının Türkçeyi doğru kullanmayı aşılamak olduğunu söyledi.

Akalın, yarışmayı Türkiye genelinde yapmayı düşündüklerini belirterek, adı soyad ve yaşın yazılacağını daha sonra büyük küçük kurallı olmayan bir metin gelecek ve onu en çok düzelterek yollayanın da finale kalacak belirtti. Türkiye'de faaliyet gösteren 3 GSM operatöründen de destek alınarak, yarışmaya katılacaklar ortaöğretim, lise ve üniversite olarak gruplara ayrılacak ve her gruba farklı bir cümle verilecek. Kim daha çabuk ve kurallı yazarsa büyük ödülün sahibi olacak. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Ve Gençlik Spor Bayramı'nda yapılması planlanan yarışma Türkçeyi güzel kullanan sanatçıların da katılımıyla renklenecek.
__________________
Lütfen forum kurallarını okuyunuz..
gulname Ofline   Alıntı ile Cevapla