Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19-03-2008, 10:04   #1
bjk_bjk
 
bjk_bjk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Rüştü, Holosko ve şampiyonluk (Güven Taner)

Beşiktaş’ta ‘Rüştü alınır mı, Holosko’ya bu denli çok para verilir mi?’ tepkisini koyanlar acaba bugün nasıl düşünmekteler?

Runje gönderilmişken, ikinci kaleci Murat’ın futbola dönmesi için altı ay varken, yabancı kontenjanının kale dışında kullanılması zoru yaşanırken, içeriden deneyimli kaleci almanın nasıl bir sakıncası olabilirdi ki? İşte bu yüzden Rüştü de, Hakan da, Atilla da yerli yerinde alımlardı.

Rüştü’ye 1,5 milyon avro ödenecek olması tepki gördü! Rüştü’yü 12 yıl çalıştığı yerden bir gecede söküp koparmanın başka yolu yoktu. Rakam başını döndürmeli, kararı sabaha bile bıraktırılmamalıydı. O günün gereği buydu.

Hataları da oluyor ama Rüştü’nün maç kurtardığını da görmekteyiz.

Ve Holosko’ya çok para ödenmiş! Hiç işe yaramayan Burak’a ödeme yapmaktan kurtuldu kulüp, bir. Koray’ın iyileşmesi uzun sürecekti ve bunun sonunda sözleşmesi bitecekti, iki. Ve de Holosko veriminde bir adamın bonservisine 5 milyon vermek çok değildi. Zira sözleşme süresi içinde en az o paraya pazarlayabilirdiniz. Ya da adam, verimi ile bu parayı öderdi. Hızla ödüyor.

Beşiktaş, şampiyonluk yolculuğunda ‘azimle’ yürümekte. Ne yerini yitirme endişesi duyarak eziliyor, ne de kendine güvensizliğin yarattığı bir hırçınlık gösteriyor!

Özgüven, inanç, çalışma var oyununda. Ligin 24. Haftasında ele geçirilmiş liderliğin iki haftadır korunmasını sağlayan en önemli faktör bu.

Beşiktaş önündeki üç maçı kazanırsa (İBB, Fener, Sivas) şampiyonluğun en güçlü adayı durumuna o zaman geçecektir. Bu savı üç hafta önce, önündeki ‘6 maçı kazanırsa’ koşuluyla ileri sürmüştüm. Üç maçı (G.S, G.Birliği, Trabzon) kazasız aştı. Kalan sekiz maçın son beşini önemsiz saydığım için değil bu. Ligin ilk yarısında öteki şampiyonluk yarışçılarının verimlilik düzeyine bakarak ve de o dönem içinde Sivas, Fener, G.Saray’ın birbirleriyle oynayacak olmalarına bağlıyorum.

Beşiktaş azim yüklü; ama sakatlık ve cezalılık sorunları yaşıyor. Ertuğrul Sağlam orta alan açığını İ.Toraman’ı ile kapamaktaydı. İBB maçında o da olmayacak! Aylardır oynamayan S.Kurtuluş’un göreve dönmesi ile orta alanda sorun tam çözülmeyebilir. Ve de dört oyuncunun sarı kart sınırında olması da İBB maçı sonrasında oynanacak Fener ve Sivas maçlarında çok sıkıntı yaratacak.

İşte bunun için... Beşiktaş ilk üç maçı geçerse, zor tutulur!

bjk_bjk Ofline   Alıntı ile Cevapla