Sevgili günlük; Sana söylediler mi günlük,bir bukelemundur benim haliyet-i ruhiyem ? Ben uyumsuz bir adamım, kalbim ayaklarımın ritmine hiç uymadı mesela..Çok talepkar olduğum söylenir, arz ve talep eğrisinde talep eksenine teğet geçtiğim için eflasyonum hep yüksek çıktı. Egosentrik bir yapım varmış (ki bunun anlamını bilmiyorum,kulağa hoş geldiği için yazıyorum ). Hani her adam bir parça bukelemundur ya, hani rengi olunca fazla göze batıyor ya, hani fazla sesli, sözlü, hani dırdır olarak anlaşılıyor o ses ve söz ya, işte ben de kırılıyorum dırdır makinesi muamelesi görmeye... Sahi nedir dırdır Günlük ? Öyle sanıyorum ki fırdır bir ses, tekdüze, biteviye yinelenen, anlamsız sesler, rahatsız edici ses... Hani elektrikli süpürgenin sesi kadar gürültülü değil, ama sinek vızıltısı kadar varla yok arası hiç değil... Yok olması gerekenin sesi... O yüzden susmak, gizemle karışık bukelemunun akıllı duruşu ise eğer, ben bunu iyi beceririm dedim, yapabilirim... Ama olmadı. Sonra bağırıldı bana, dendi ki huzur yerle bir oluyormuş benim bütün bukelemunluğuma rağmen. Yani sen uğraş bukelemun olacağım diye, tutup sana uyumsuz desinler, nedir anlamadım günlükçüm...
__________________ Sen her şeyi biliyorken, Ben her şeyi göze almışken, Sana uzaktan kıvranmak, Nasıl acılı bir kanserdir bilemezsin! |