Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20-03-2008, 13:32   #1
petek1903
Dişi Kartal
 
petek1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Erdoğan'dan Beşiktaşlı Bilgili'ye ''1903'' jesti

Click the image to open in full size.
Başbakan Erdoğan, Eski Beşiktaş Başkanı Serdar Bilgili'nin ricası üzerine Sıraevler'in açılış törenini kulübün kuruluş tarihi olan 1903'ü çağrıştırdığı için 19 Mart'ta gerçekleştirdi.

Osmanlı'nın ilk toplu konut örneği olarak ifade edilen İstanbul Beşiktaş'taki Sıraevleri'in açılışına katılan Başbakan Tayyip Erdoğan, Beşiktaş Kulübü'nün eski Başkanı Serdar Bilgili'ye 1903 jesti yaptı. Akaret Turizm Yatırımları AŞ adına Garanti Bankası'ndan Sıraevler'i yaklaşık 18 milyon dolara devralarak rezidans, otel ve ofis binaları olarak yeniden restore eden Serdar Bilgili, açılış gününün Beşiktaş futbol takımının kuruluşu yılı 1903'ü çağrıştırdığı için 19 Mart'ta yapılması için Başbakan'a ricada bulununca Erdoğan da Bilgili'ye kırmayarak dünkü açılış töreninde hazır bulundu. 1 Nisan günü hizmete girecek olan W Otel'in önünde açık alanda yapılan açılış töreninde konuşan Başbakan Erdoğan, "Ülkede başka şeylerle uğraşıyoruz. Temenni ediyorum ki er ya da geç bu millet bunu da aşacaktır. Bunu aştığımız zaman gümbür gümbür yürürüz. Batıya gidiyorsunuz bakıyorsunuz ki bütün tarihi eserlerini nasıl ele alıp canlandırıyor ve geleceğe yürüyorlar. Bizde ise 'Bırakın kendi haline gitsin' diyoruz. İşte doğduğum, büyüdüğüm şehir... Buralardan geçerdik, maalesef kapanın elinde kalmıştı Akaretler. Ama şimdi kapanın elinde değil, gerçekten sahiplerinin elinde olan bir Akaretler var"dedi. Göreve geldiğinde şimdi Başbakanlık Ofisi olarak kullanılan yerin yanında Beşiktaş Kaymakamlığı bulunduğunu, bunun da Dolmabahçe mimarisi ile tezat halinde olduğunu dile getiren Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

Eski Binalar Otel Olacak
"Fakat engeller anlatılamayacak kadar çok. Almak yetmiyor, 'Burayı yapayım, yaparım, ne gerekiyorsa yapacağım' demek de yetmiyor. İçeriden birileri adeta bariyer oluşturuyorlar, 'Hayır yapamazsın veya yapacaksan benden geçmen lazım' diyor. 'Senden nasıl geçeceğim, onun yolunu söyle' dediğiniz zaman işte orada bakıyorsunuz ahlaki olmayan yollarla karşı karşıya kalıyorsunuz. İşte bizim bunu aşmamız lazım, ama biz bunlarla uğraşmıyoruz ki ülkede, başka şeylerle uğraşıyoruz. Biz yeni bir karar aldık. İstanbul'a özel tarihi eserlerimizin birçoğunu otellere çevirelim. Hem tarihimizi tanıtalım, hem bu eserlerle yatak kapasitemizi arttıralım'. İstanbul'a yapılan yatırımların birçoğunun yer altında olduğunu söyleyen Erdoğan, "Kuyu misali yerin altına tüneller açılıyor. Millet minareyi görür ama kuyuyu görmez" değerlendirmesinde bulundu.

Başbakan'dan Tekel binasına destek
Daha önce Antalya'da turizmcilerin toplantısında da 'Harabeleri otel yapalım diyoruz, istemezuk diye direniyorlar" diyerek Beşiktaş Tütün Deposu'nu örnek gösteren Başbakan Tayyip Erdoğan dün yine aynı örneği verdi. 1930'lu yılların başında Avusturyalı bir firma tarafından Astro Türk Tütün Fabrikası olarak kulunan bina özel sektörde birkaç kez el değiştirdi. Son olarak Tekfen Holding'den binayı satın alan Tanrıverdi Holding, burada 7 yıldızlı bir otel yapacağını açıklamıştı.

"1931'deki talimatı biz yerine getirdik"
Akaretler Sıraevler'in restorasyonlarının tamamlanması nedeniyle düzenlene törende Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı bir telgraf okudu. Atatürk'ün 21 Şubat 1931'de İsmet İnönü'ye bir telgraf çekerek Konya'da bulunan 8 asır önceki Türk medeniyetinin mimarı şaheseri sayılacak eserlerin acil olarak onarılmasını istediğini dile getiren Yazıcı, "1931'deki talimatı biz yerine getirdik" diye konuştu.

Ağaların lojmanıydı
- 1985'te Sultan Abdülaziz Dolmabahçe Sarayı'nın ağalarının lojmanı olarak yaptırdı.
- Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi ve kız kardeşi de bir dönem burada yaşadı.
- 1987'de Net Holding'e 'yap-işlet-devret' modeli ile kiralandı. 2003'te Garanti Bankası'na devredildi. 2006'da Serdar Bilgili tarafından restorasyon üstlenildi.
- 45 ile 250 metrekare arasında değişen 56 daire bulunuyor. Tamamı 55 bin metrekare.

Projenin maliyeti 75 milyon dolar
Törenden sonra görüştüğümüz Akaretler Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Bilgili projenin 75 milyon dolara mal olduğunu ifade ederek, "Şu anda boş yer kalmadı, hepsi kiralandı" dedi. Şimdiye kadar geçen süreler de dahil edildiğinde 31 yıllık işletme hakkı bulunan Akaretler için Bilgili'nin süre uzatma yönünde adımları olduğu öğrenildi. Projenin başından beri başında olan Bilgili'nin yeğeni Şebnem Ercantürk de Net Holding'in restore ettiği binaların da mağazalara kiralanacağını söyledi.

Satıcı, Akaretler'e taşınıyor Şifo Mehmet mağaza açacak
Sıraevler'in yeni sakinleri arasında TİM Başkanı Oğuz Satıcı'nın yanı sıra şarkıcı Mustafa Sandal ve Candan Erçetin'in de bulunduğu öğrenildi.

Akaretler'in yeni sakinleri arasında oldukça ünlü isimler var. Her ne kadar Akaretler AŞ yöneticileri söylemek istemese de öğrendiğimize göre metrekaresi yaklaşık 5 bin eurodan satılan 56 rezidans dairenin 49 yıllık yeni kiracıları arasında başta Türkiye İhracatçılar Birliği Başkanı Oğuz Satıcı olmak üzere birçok işadamı var. Yine Mustafa Sandal, Candan Erçetin gibi sanatçılarında Akaretler'e yerleşecekleri konuşuluyor. Açılışta bulunan TİM Başkanı Oğuz Satıcı yakında yeni evine taşınacağını ifade ederken, Akaretler AŞ'nin Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Bilgili de eski Beşiktaşlı oyunculardan Şifo lakaplı Mehmet Özdilek'in de Akaretler'de mağaza açacağını söyledi.

Caroline Koç'un Mağazası
Tamamı 55 bin metrekare olan yatırımda toplam alanı 11 bin metrekareye ulaşan 34 mağaza bulunuyor. Daha çok Beymen Grubu'na ait alt makalarının bulunduğu dükkanlarda Berluttu, Paul Smith, Sergio Rossi, Chloe, Bogetta Venetta, Marc Jacobs, Lanvin, Marni, Alberta, Feretti bulunuyor. Yine Stork, Haaz Galeriy, Gen by Figen Özdenak, 1930 Antika, Sevan Bıcakçı, Verto, Piaget, Nux, Damas, Mandarina Duck, Tumi ve Caroline Koç'un Haremlique'si de Akaretler'in yeni sakinlerinden. Bu arada dünkü törende işdünyasından Ahmet Zorlu, Zeynel Abidin Erdem, Nuri Çolakoğlu, İhsan Kalkavan, Başaran Ulusoy, İbrahim Kefeli gibi isimler de yer aldı.

Ne siyasetin ne de kurun oynağını sevmeyiz!
Sıraevler'de 49 yıllığına kendine ev kiralayanlar arasında yer alan Türkiye İhracatçılar Meclisi TİM) Başkanı Oğuz Satıcı, Anayasa Mahkemesi'ne AKP'nin kapatılması için açılan davanan ardından gelen kur artışının kendilerini memnun etmediğini ifade ederken, "Biz ne kurun, ne kadının ne de siyasetin oynağını sevmeyiz. Bugünlerde siyaset oynak bir zeminde" değerlendirmesinde bulundu.
__________________
Lütfen forum kurallarını okuyunuz..
petek1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla