Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23-03-2008, 00:13   #1
oğzşvl
 
oğzşvl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Post sağlam kırmızı karta sığınmadı

Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, uzun süre 10 kişi oynadıkları maçı kazanamadıklarını belirtirken kırmızı kart pozisyonu için de açık konuştu.

Ertuğrul Sağlam, maç sonrasında düzenlenen basın toplantısında, ligin zirvesindeki 4 takımın da puan yitirmemek için maçlarını yaptıklarını belirterek, ''Biz de uzun süre sonra elimize geçirdiğimiz liderliği bırakmamak için bir maç oynadık. Bundan sonraki haftalarda puan kaybının telafisinin zor olduğunu düşünürsek, 3 puan önemliydi. Ama uzun süre 10 kişi oynadığımız maçı kazanamadık. Kazanamadığımız gibi puan da alamadık. İkinci yarıda sahada kalan oyuncular üst düzey sorumluluk alarak büyük mücadele verdiler. Sorumsuz ve gereksiz bir şekilde oyundan atılan arkadaşlarının açığını kapatmak için büyük mücadele verdiler. Oyunun hakimi olduk diyebiliriz. Oyunculara bu özverilerinden dolayı teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

Şampiyonluk yolunda önemli bir 3 puanı bıraktıklarını ifade eden Sağlam, ''Fikstüre baktığımızda bu kaybı telafi edebilecek durumdayız. Bundan sonra kaybedilecek puanın şampiyonluk yolundan bizi uzaklaştıracağını bildiğimiz için önümüzdeki haftaki karşılaşmada üst düzey sorumluluk alıp, bugünkü kaybı telafi etmeyi ve Fenerbahçe'nin önüne geçmeyi istiyoruz'' dedi.

-''ŞAMPİYONLUĞUN KAYBEDİLDİĞİNDEN SÖZEDEMEYİZ''-

Sağlam, bugün 3 puan yitirildiğini, ancak şampiyonluğun yitirildiğini düşünmemek gerektiğini dile getirdi.

Ligde herşeyin olabileceğini vurgulayan genç teknik adam, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Kalan 7 hafta çok şeye gebedir. Üzülmeye hakkımız yok. Önümüzdeki hafta bugünkü puan kaybını telafi edecek bir takımla karşılaşacağız. Bu akşam oyuncular 10 kişi kaldıktan sonra üst düzey mücadele ortaya koydular. Bu karakterdeki arkadaşların bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da görev sorumluluğu içinde bize şampiyonluk yaşatacaklarına inanıyorum. Tabii ki bunun ilk adımını gelecek hafta atacaklardır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kazanmak için herşeyi yaptı ve kazandı.''

-''BOBO'NUN POZİSYONU KIRMIZI KARTA DAHA YAKIN''-

Siyah-beyazlı takımın çalıştırıcısı, 42. dakikada kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bırakan Bobo'nun pozisyonunun kırmızı karta daha yakın olduğunu söyledi.

İlk yarının bitmesinin ardından hakem Hakan Sivriservi'ye, kararından dolayı tepki gösterdiklerini hatırlatan Sağlam, ''Ama pozisyonu izlediğimizde kırmızı karta daha yakın olduğunu gördük. Detaylı bir şekilde izlemedik. Bu nedenle şu anda sıcakken yorum yapmak istemiyorum. Hakem ve oyuncuyla alakalı yanlış birşey söyleyebilirim. Geçen hafta 10 kişi kalan bir takımın antrenörü olarak ilk yarı bitmeden 10 kişi kalmak bizi sinirlendirdi. Haksızsam hakemden özür diliyorum. Ama pozisyonu iyi değerlendirmek lazım. Kalan haftalarda herhangi bir şekilde sorumsuzluğumuzdan puan kaybetmek sıkıntı yaratacaktır'' diye konuştu.

Son haftalarda gördükleri kırmızı kartların nedeni konusundaki bir soruyu yanıtlayan Sağlam, şunları söyledi:

''Kırmızı kartlara tesadüf diyemeyiz. Oyunculara 'kart göreceksek futbolun gereğini yaparak görelim' diyoruz. Topu elle tutarak, rakibi çekerek, hata yaptıktan sonra o hatayı kapatmak için başka şeylere başvurarak kırmızı kart görmek çok uygun olmuyor. Daha önce de sıkıntı yaşadık ama telafi edebildik. Artık her takım ya şampiyonluk mücadelesi veriyor ya da küme düşmeme mücadelesi yapıyor. Görülen kırmızı kartlarda kendimizi suçlamamız ve sorgulamamız gerekiyor. Bu saatten sonra bu gibi kartlar ya da dört sarı kart sonrası önemli maçta oynayamayacak olunması bize pahalıya patlıyor.''

Sağlam, kırmızı kart gören Bobo ile konuşup konuşmadığı soruyu ise ''Bobo ile konuşmadık. Yarın konuşuruz'' diye yanıtladı.

Sakatlığı nedeniyle ikinci yarıda yerini Hakan'a bırakan kaleci Rüştü konusunda ise Sağlam, ''Rüştü'nün kolunda üst adalesinde sıkıntısı var'' dedi.

Sağlam, sakat ve cezalı oyuncuların çokluğu nedeniyle özellikle Ricardinho'nun neden oynatılmadığını sorusunu ise, ''Bireysel olarak oyuncuları değerlendirmek istemiyorum. Şartlar gereği bize en fayda sağlayacak oyuncuları oynatıp, daha sonra gerektiğinde oyuncu değişikliği yapıyoruz. Bunun kararını biz veriyoruz'' diye yanıtladı.

Bu arada Beşiktaş, gelecek hafta Fenerbahçe ile yapacağı derbi maçın hazırlıklarını, yarın sabah basına kapalı antrenmanla sürdürecek.
AA
__________________















oğzşvl Ofline   Alıntı ile Cevapla