Konu: Harakiri 2-1
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23-03-2008, 08:08   #1
asparagas
 
asparagas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Harakiri 2-1

Harakiri 2-1
Click the image to open in full size.

İbrahim Akın ve Holosko'nun karşılıklı golleriyle 1-1 devam eden maç, 42. dakikada değişti. 6 hafta sonra ilk 11'e dönen Bobo, oyundan atıldı ve resmen Beşiktaş'ı yaktı. İstanbul Büyükşehir Belediye, bitime 5 dakika kala Necati Ateş'le faturayı kesti.
23.3.2008



Belediye yıkım timi!
Bu sezon üç büyüklere maç kaybetmeyen Belediye, 48 dakika 10 kişi oynayan Beşiktaş’a derbi öncesinde çok kritik bir darbe indirdi.

Bu maçın zorluk derecesini değiştirecek tek unsur taraftardı. Ama dün coşku, Olimpiyat’ta değil, Ümraniye’de yaşandı. Şampiyonluğa giden yolda, ne pahasına olursa olsun, taraftarın orada olması gerekirdi. Nedendir bilinmez, olmadı. Yazık!
Maçın daha başında, İbrahim Akın golünü attı. Aslında Akın değil de, savunma ikram etti. Ertuğrul Sağlam’ın, bu pozisyonun görüntülerini alıp; 24 yetmedi, 48 saat takımı gözetim altında tutup izlettirmesi lazım. Daha 6’ncı dakika. Necati araya bırakıyor. Gordon Schildenfeld, Gökhan ve Ali’nin bakışları arasında İbo golünü atıyor. Daha ne oldu demeye kalmadan, 13’te Necati pozisyona giriyor. Allah’tan Rüştü erken davranıp gole izin vermedi.
Yumruk değil, gol at!
Kartal, yenik durumda olmasına rağmen, tutukluğu üstünden çabuk attı. Topu orta alanda Delgado ile buluşturup, oyunu açmayı düşündü. Ancak Arjantinli sıkı markajda kaldığı için fazla etkili olamadı. Bu kez taktik değişti. Uzun paslarla Nobre ve Bobo topla buluşturulmak istendi. Böyle bir pozisyonda Tello’nun geriden çıkardığı top savunmadan sekince Holosko affetmedi. Slovak oyuncu kafayla topu ağlara gönderdiğinde dakikalar 19’u gösteriyordu.
Yeniden ilk onbire dönen Bobo’dan herkes gol bekliyordu. O; yumruk atmayı tercih etti! Ekrem’in kendisini çekmesine sinirlenip, sağ kroşeyi çakıyor! Hakem önündeki pozisyonu affetmedi. Böyle kritik maçta ve Fenerbahçe derbisi öncesi bu ne ‘cüret’ anlamadık.
Sağlam istemedi
Bir kişi eksik oynayan Kartal, ikinci yarı kontrolü kaybetti. Buna bir de Delgado, Holosko, Tello gibi etkili ayakların, etkisizliği eklendi. Gordon Schildenfeld hata üstüne hata yaptı. Serdar, Üzülmez ve Nobre’nin çabaları yetmedi. Sağlam, boşa geçen her dakikaya sinema izler gibi baktı. Değişiklik yapıp, maçı alacak hamleler yapamadı. Bitime 5 dakika kala kurtarıcı olarak Mehmet Sedef’i oyuna alırken, Necati’in golü geldi: 2-1. Sağlam’ın aklına ancak Batuhan geldi de vazgeçti! Günlerdir haykırıyoruz, ‘belediye de belediye’ diye. Nafile. Maçı rakibe ikram eden Sağlam ve öğrencileri, şampiyonluğu zora soktu. Geriye son bir ihtimal kaldı: Fenerbaçe derbisi.
Orhan Yıldırım
Click the image to open in full size.

İşte 3 büyük karnesi

BELEDİYESPOR-FENERBAHÇE: 2-0
BEŞİKTAŞ-BELEDİYESPOR: 0-0
GALATASARAY-BELEDİYESPOR: 2-2
FENERBAHÇE-BELEDİYESPOR: 2-2
BELEDİYESPOR-BEŞİKTAŞ: 2-1
Stat: Atatürk Olimpiyat
Hakemler: Hakan Sivriservi, İsmail Şencan, Orkun Aktaş
İstanbul Büyükşehir Belediyesi: Hasagiç xx, Mert xx, Cesario xx, Volkan xx, Ekrem xx, Efe xx (Dk. 65 Zeki xx), İlyas x (Dk. 73 İlhan x), Tjikuzu xx, Adriano xx, İbrahim Akın xx (Dk. 80 Erman xx), Necati xx
Beşiktaş: Rüştü xx (Dk. 46 Hakan xx), Ali Tandoğan xx, Gökhan Zan x, Schildenfeld x, İbrahim Üzülmez xx, Holosko xx, Serdar Özkan x (Dk. 89 Batuhan x), Delgado x (Dk. 82 Aydın ?), Tello xx, Nobre xx, Bobo x
Goller: Dk. 6 İbrahim Akın, Dk. 85 Necati (İstanbul Büyükşehir Belediyesi), Dk. 19 Holosko (Beşiktaş)
Sarı Kartlar: Dk. 21 Efe, Dk. 53 İlyas, Dk. 72 Volkan (İstanbul Büyükşehir Belediyesi)
Kırmızı Kart: Dk. 42 Bobo (Beşiktaş
__________________
asparagas Ofline   Alıntı ile Cevapla