Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25-03-2008, 14:16   #1
Pritt
 
Pritt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Ataman: İtalyanlar BJK-GS maçı izlesin

Beşiktaş Cola Turka Antrenörü Ergin Ataman, Basketbol ULEB Kupası'nda iki Türk takımının çeyrek finalde karşı karşıya geleceğini ve bu karşılaşmanın İtalya'da oynanacağını belirterek, “İtalyanlar bir Beşiktaş-Galatasaray derbisi izlesin bakalım” dedi.


Ataman yaptığı açıklamada, ligde Galatasaray Cafe Crown ile oynadıkları iki maçta bir galibiyet, bir de beraberlik aldıklarını hatırlatarak, “Güzel bir maç olacak. Bu sefer derbi İtalya'ya taşındı. Bundan önce derbi olarak futbolda Almanya'da Süper Kupa oynanıyordu, şimdi de bir Avrupa kupası derbisi İtalya'da olacak. Bakalım İtalyanlar görsünler Beşiktaş, Galatasaray derbisini. Zevkli ve enteresan olacak” ifadelerini kullandı.
ULEB Kupası'nda 8 takım arasına kalarak önemli bir iş başardıklarını ve her şeyden önce bunu hak ettiklerini kaydeden Ergin Atakan, “Sezon başından beri bu kupada biz 14 maç yaptık ve tek mağlubiyet aldık. Grubu namağlup birinci bitirdik. Seyircimizle, organizasyonumuzla, bunun dışında başkan, yönetim kurulu ve kulübün tüm organlarının desteği ile Beşiktaş'ın Avrupa kupalarında tarihinde ilk kez böyle bir başarıya odaklandık” diye konuştu.

“KUPAYI KAZANMAK İSTİYORUZ”

Ergin Ataman, bu kupada çeyrek final oynamanın önemli bir olay olduğunu belirtirken, “Avrupa'nın ikinci prestijli kupası olan ULEB Kupası'nı kazanmak istiyoruz” dedi.
Kupa'ya 54 takımla başladıklarını kaydeden Ataman, “Sonuçta geriye 8 takım kaldı. Baktığınız zaman 3 İspanyol takımı, 2 Rus takımı, 1 Polonya, 2 de Türk takımı mücadele edecek. Çok zorlu geçmeye aday bir final serisi olacak İtalya'da. Ama biz adım adım ilerleyip kupayı kazanmak istiyoruz” ifadesini kullandı.

“ŞAMPİYON OLABİLİRİZ”

Başarılı antrenör, İtalya'da Avrupa şampiyonu olmayı hedeflediklerini belirterek, “Benim buna eş değer olan 2001-02 sezonunda Saporta Kupası şampiyonluğum var. O zaman da Siena'da güzel bir kadromuz vardı, bu sene de güzel bir takım havası yarattık. Ama tabii ki rakipler de güçlü. Ben şampiyon olabileceğimize inanıyorum” diye konuştu.
Beşiktaş Cola Turka olarak “Takım” olmayı başardıklarını ve bunu ligde de ispat ettiklerini anlatan Ataman, bunu sezon sonuna kadar devam ettirip, Türkiye Ligi ve ULEB Kupası'nı kazanmayı umduklarını söyledi.

“KURANIN AZİZLİĞİ”

Ergin Ataman, Galatasaray Cafe Crown ile çeyrek finalde eşleşmeyi “Kuranın azizliği” olarak değerlendirdi. Bu karşılaşmanın her açıdan güzel olacağını dile getiren Ataman, 'İki Türk takımının orada olması çok güzel. Bir kere Türk basketbolu açısından bir takımımızın ULEB Kupası'nda yarı final oynaması kesin. Gönül isterdi ki, Galatasaray ile finalde karşı karşıya gelelim. Sonuçta bizim hedefimiz bu kupada final oynamak, şampiyon olmak. Onun için de ilk karşılaşmayı Galatasaray ile oynayacağız. Mutlaka onlar da kazanmak isteyeceklerdir. Bu artık tek maç. Beşiktaş Cola Turka Antrenörü olarak yarı finale çıkan takım inşallah biz oluruz diyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

</B>
Pritt Ofline   Alıntı ile Cevapla