verilen fikirlerin cogu dogru ve coktan düsündüklerim zaten. yanliz tüm takimi degistirerek bir yere varamayiz. hepsi kötü mü? hayir. bunlari bir uyum icine sokacak bir takim haline getirecek onlari yönlendirip motive edecek iyi hazirlayacak teknik heyet ve yönetim yok. bütün hamleler bilincsiz. ertugrul hoca hanki oyuncudan ne zaman ve hanki mevki de faydalanacagini bilmiyor. saha ya onbir futbolcu dizmekle bitmiyor bu is. öyle olsa herkes hoca olur. ama yeterli olmuyor iste.
mishal delgado aslinda alex den asaga bir oyuncu degil. ama biz kullanamiyoruz. zico simdi alex i aurelio nun yanina koyup defansif ve ofansif görvler verse alex iki yönde de faydali olamaz. onun icin kararini vermis ben alex ile oynamak istiyorum demis ve bunun sonucunda tek forvet ile oynuyor. besiktas karar veremiyor. madem delgado oyniyacak o zaman tek forvet oyniyacaksin. bu cok basit bir kural. orta sahanin göbeginde modern futbol da defansif özellikleri cok yüksek ve mücadeleci oyuncular sart. biz böyle en basit kurallari bile uyguluyamiyoruz ve oyuncularimizdan faydalanamiyoruz.
__________________ |