Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-04-2008, 20:15   #1
jaSmin
 
jaSmin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
İşte İstanbul'un Yeni Hali

Metropolün nüfusu en kalabalık ilçesi Bağcılar. 32 ilçesi, 151 köyü, 817 mahallesi ve 41 ilk kademe belediyesi bulunan İstanbul'da, Eminönü'nün tüzel kişiliğine son verilerek Fatih ilçesinin sınırlarına katıldı.

İSTANBUL'UN YENİ YÜZÜ İÇİN TIKLAYIN
İŞTE YENİ İLÇELER

Yeni düzenlemeyle Boğazköy, Bolluca, Durusu, Hadımköy, Haraççı ve Taşoluk ilk kademe belediyelerinin tüzel kişiliğine son verilerek Arnavutköy ilçesi oluşturuldu. Ataşehir ilçesi Üsküdar'a bağlı 3, Kadıköy'e bağlı 7, Ümraniye'ye bağlı 3, Samandıra'ya bağlı 1 mahallenin katılımıyla oluşturuldu.

Başakşehir ilçesi Küçükçekmece'ye bağlı 6, Esenler ve Bahçeşehir'e bağlı 2'şer mahallenin katılımıyla kuruldu. Bahçeşehir ilk kademe belediyesinin tüzel kişiliğine de son verildi. Beylikdüzü ilçesi Gürpınar ve Yakuplu ilk kademe belediyelerinin katılımı ile oluşturuldu. Çekmeköy ilçesi Ömerli, Alemdağ ve Taşdelen ilk kademe belediyelerinin tüzel kişiliklerinin sona ermesi ve bu belediyelere bağlı 17 mahalle ile 5 köyün katılması ile oluştu. Esenyurt ilçesi ise Kıraç, Yakuplu, Avcılar ve Bahçeşehir'e bağlı 22 mahallenin katılımıyla kuruldu.

ANADOLU YAKASI

Anadolu yakasında oluşturulan Sancaktepe ilçesi Samandıra, Sarıgazi ve Yenidoğan ilk kademe belediyelerinin tüzel kişiliğinin kaldırılması ve 20 mahalle ile 2 köyün bağlanmasıyla oluşturuldu. Sultangazi ilçesi Gaziosmanpaşa'ya bağlı 14, Eyüp'e ve Esenler'e bağlı birer mahallenin katılımıyla kuruldu.

Tüzel kişiliği kaldırılan ilk kademe belediyelerinden Çavuşbaşı Beykoz'a, Mimar Sinan, Tepecik, Kumburgaz, Celaliye- Kamiloba ve Muratbey Büyükçekmece'ye, Binkılıç, Çiftlikköy ve Karacaköy Çatalca'ya, Bahçeköy Sarıyer'e, Büyükçavuşlu, Çanta, Değirmenköy, Gümüşyaka, Ortaköy, Kavaklı ve Selimpaşa Silivri'ye, Ağva Şile'ye, Akfırat ve Orhanlı Tuzla'ya, Göktürk ise Eyüp'e bağlandı.

NÜFUSU AZALANLAR

İstanbul'un en yüksek nüfusuna sahip ilçesi olan Gaziosmanpaşa'nın nüfusu 1 milyon 13 bin 48'den 464 bin 109'a inerek, en fazla nüfusu azalan ilçe oldu. Bunu 897 bin 260 nüfusu olan Ümraniye 551 bin 91'e, 744 bin 670 olan Kadıköy'ün nüfusu 553 bin 602'ye, 688 bin 774 olan Büyükçekmece'nin nüfusu da 152 bin 106'ya inerek izledi. ENBÜYÜK BAĞCILAR İstanbul'un nüfusu en yüksek ilçe sıralamasında birinciliği 719 bin 267 ile Bağcılar alırken bunu 662 bin 566 nüfusuyla Küçükçekmece, 553 bin 602 nüfusuyla Kadıköy izledi.

Click the image to open in full size.


Click the image to open in full size.
jaSmin Ofline   Alıntı ile Cevapla