arkadaşlar stad yıkılmıyor Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay onay vermiyor | | Bakan aşağıdaki açıklamayı yapmış...
Elbette tarihe, doğaya, kültürel eserlere sahip çıkmak hepimizin görevi olmalı AMA , beyler yandaşlarının çıkarına yeni imar düzenlemeleri yapılırken, tarihi bizans eserlerinin üzerine otel yapılırken karşı çıkmıyorlarda nedense konu BJK olunca tarih-kültür akıllarına geliyor.! Ataşehir'de FB'ye peşkeş çekilen, BŞehir B.Meclisinde imar tadilatı ile yapı oranı katlanarak artırılan düzenlemeler yapılırken neden sesiniz çıkmıyor sayın doğa-kültür sever yetkililer??!!
"Ertuğrul Günay, Dolmabahçe için 'O stada muhalifim' DEDİ
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Dolmabahçe Sarayı’nın arkasında bulunan ve bir bölümü tarihi eser statüsünde olan İnönü Stadyumu’nun yıkılıp yeniden inşa edilmesiyle ilgili tereddütleri olduğunu söyledi.
İki hafta önce kendisini ziyaret eden Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören’in İnönü Stadı’yla ilgili bazı talepleri olduğunu dile getiren Günay şunları söyledi:
"Stadlarını yenilemek ve yenilerken de biraz kültür fonksiyonları katmak istiyorlar. Ben aslında orada stadyum olmasına temelden, baştan muhalif olduğum için tereddüt ediyorum. Benim arayışım İstanbul’un kültür-sanat mekanlarının çoğalması. Stadyumları yeniden şekillendirerek yaparız. Ama her yoldan her çareyi kullanarak, İstanbul’da kültür sanat çalışmalarında iyileşmeler yapmak istiyoruz. Onlar da bir proje gerçekleştirmişler. Arkadaşlar da o proje üzerinde çalışıyorlar. O yapının da tescilli olduğu söylendi. Şu anda bu konuda bir dosya yaptırıyorum."
ne olacak şimdi |