Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09-04-2008, 16:08   #1
HandaN
hüngürella
 
HandaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Şeker Neden Her Zaman Tatlı Değildir?

Eğer tadı güzelse zararlı mıdır diyorsunuz? Aslında her zaman değil ama bu konuda cevap evet olabilir.
Tatlıyı ne kadar severseniz sevin, günde 5 ila 7 çay kaşığı arasında şeker tüketmek pankreas kanseri riskinizi %70 gibi yüksek bir oranda artırır. Gün içinde yediklerinizin türü ve ismi ne olursa olsun isterseniz bal , isterseniz sakaroz olarak adlandırın; dilerseniz içeceklerde dilerseniz ise katı yiyeceklerde olsun eğer ki önerilen düzeyi aşmayı alışkanlık haline getirirseniz tehlikede olabilirsiniz.
RealAge Önerisi: Sağlığınıza vereceğiniz önem ve yaptıracağınız ölçümler sayesinde Gerçek Yaş’ınızı 12 yıla kadar gençleştirebilirsiniz.
Kekler, pastalar, kurabiyeler, sütlü tatlılar, dondurma gibi bazı yiyecekler adeta şeker fışkırtırlar. Diğerleri ise, herhangi bir yiyeceğe döktüğünüz ketçapın içinde saklı olabilir. Saklı şekerleri görmek için yediğiniz yiyeceklerin gıda etiketlerini bakmayı alışkanlık haline getirmeye çalışın. Eğer içerikte şeker varsa ki bu her zaman şeker olarak yazmaz. Neredeyse ‘’oz’’ ile biten birçok şeyi şeker olarak kabul edebilirsiniz. Sakaroz, sukroz, dekstroz (üzüm şekeri), maltoz ve yüksek fruktozlu mısır şurubunu örnek gösterebiliriz…Eğer bunlardan birini muhteviyat listesinde görüyorsanız şeker tüketiyorsunuz demektir.
Peki ya tehlike? Aşırı şeker pankreasınızın inanılmaz miktarda insülüni kana karıştırarak glikoz ile işleme geçmesine ve çok fazla yorulmasına neden olur. Böylece kan şekeri oranınız her zaman yüksek kalır bu da kansere bir davetiyeye dönüşür. Tatlılar ve şekerli içeceklerden oluşan şeker bir gün aslında çok da şekerli değildir…

__________________
Click the image to open in full size.
HandaN Ofline   Alıntı ile Cevapla