Hayal edin... 11 Mayıs’ta lig bitti, Yıldırım Demirören ertesi günü Ertuğrul Sağlam ile yollarını ayırdıklarını açıkladı. Olmaz ya, yerine de boştaki Mourinho geldi diyelim. Ben size olacakları anlatayım...
Sezon başında yeni hocaya jest amaçlı Ailton, Ricardinho transferleri gibi hocadan habersiz ‘Fedakar Başkan’ın uygun bulduğu bir isim alınacak. Mourinho takımın önde gelen isimlerinden birini kesmeye kalksa, hemen bir yönetici devreye girecek, “Yapma hocam, iyi çocuktur” diyecek. Bir yenilgiden sonra sinirlenen diğer bir idareci, 105 yıllık kulübün oyuncularına ‘kız takımı’ benzetmesi yapacak, boş konuşacak. Asıl bombalar, hakem hatalarından sonra yaşanacak. Yaşları ortalama 25 olan futbolculara güven vermek yerine, sahaya PAF takımla çıkılmaya kalkılacak, taraftara gelmeyin denilecek, sonra hiçbir şey yokmuş gibi davranılacak. Başarısız olunca da, ‘Fedakar Başkan’ hesap soracak, “Ben elimden geleni yaptım, beni hasta ettiniz” diye...
Üçüncü dünya ülkesi gibi yönetilen kulüpte Sağlam gitse ne olur, kalsa ne olur? Alican ESENCİ
başka yoruma gerek yok... |