Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21-06-2006, 11:48   #31
Barisozgur

Barisozgur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alıntı:
klebinho´isimli üyeden Alıntı
bazı arkadaslar asırı abartmıslar ben hic ole asırı genclesme falan goremiyorum valla kaleci 29 defansta toraman 24 zan24 uzulmes 32 mustafa dogan 30 klebersen yası onemli degil dunya kupası kaldırmıs takımın en tecrubelisi o forvette nobre sag kanat serdar ortaya fahri bide burak var neresi asırı genclesme anlayamadım biri bana acıklasında bilelim besiktası sizin gibi futbol kasarlarını savunanlar yıkıyo zaten devre arasında gonderin hepsini diyenler simdi ne yapmaya calısıyo anlamıyorum
Benim temel iddiam futbol zekası-deneyimi, liderlik ve inisiyatif alma özelliği olan oyuncuların Beşiktaş'ta çok az olması. İbrahim Toraman bile senin yazdığın gibi 24 yaşında olmasına rağmen temel markaj hataları yapıyor. Top kullanma becerisi yok. Defansatan oyun hiç mi hiç kuramıyor. Modern defans oyuncusu olma özelliklerinden artık neredeyse vazgeçilmez haline gelen top yapabilen geriden oyunu yönlendirebilen bir özelliği sıfır diyemicem çünkü o nötr bir değerdir, sıfırın altı diyebilirim. Çünkü attığı uzun pasların neredeyse hepsi rakip defansa hediye edilen toplar. Bırak Beşiktaş'ı hucuma kaldırmayoı aksine rakip takımı atağa teşvik ediyor. Zaten milli takıma sırf bu özelliğinden dolayı alınmayack gibi. Yoksa top kesme özelliği hızı şahane.İyi bir takımın İbrahim Toraman gibi bir adam kontejanı en fazla bir hdi bilemedin ikidir. Ki düşün İbrahim Toraman şu anda oynayan futbolcular arasında Beşiktaşlı olarak en tecrübelisi. İşin komik tarfı kaptanlığa aday gösterilmesi. İbrahim defanstan top çıkarmaya gayret gösterirken inanılmaz girişimsiz ve pasif bir oyuncu. Yapacağı şey kesin: Ya geriye ya da yana pas yapmak(Not: Futbolda geriye ve yana paslar pas sayılmıyor artık!)Bunları söylerken İbrahim'in çok iyi olan top çalma özelliğini saklı tutuyorum.

Gelelim yaşlı İbrahim'e: kendini yıllar boyuncu pek geliştirmedi: ve hala tecrübesiz. Bir futbolcunun tecrübeli ve futbol biligisi olması demek onun İbrahim Üzülmez gibi yaşlı olması anlamına gelmez. Oyun kurma konusunda ve orta konusunda çok zayıf bir futbolcu. Topları ya geriye ya yana itekliyor ya da dripling deniyor: Hiçbir yaratıcı özelliği yok.

Kleberson burada deneyimli ve futbol bilgisi olan bir futbolcu ancak o da inisiyatif almıyor. Liderlik alabilen bir futbolcu ne yazık ki hiç değil. Yani takıma kalitesi oranında katkısı yok. Geçen sene gördük! İnşalah bu sene 2002deki Kleberson'u izleriz.

Gökhan Zan giderek kendini geliştiren geriden oyun kurma becerisini ilerleten bir futbolcu. Ama tam pişmiş değil.Hala zamana ihtiyacı var.

Mustafa Doğan yaşını almış deneyimli bir futbolcu ama Tigana onu oynatmaz.

Barisozgur Ofline