Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15-04-2008, 02:22   #1
sierra
Dişi Kartal
 
sierra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
yönetime 5 aday

Yönetime beş aday
"Beşiktaş büyük camiadır" diyerek düğmeye basan başkan adayları, hazırlıklarını aralıksız sürdürüyor.


Beşiktaş'ın zirve yarışından kopması ve 2003'ten bu yana şampiyonluğa hasret kalması camiayı hareketlendirdi. Futbol takımını olumsuz yönde etkilemek istemeyen ancak başkanlığı düşünen isimler tek tek ortaya çıkmaya başladı. Bu isimlerin, hazırlıklarını hızlandırdıkları öğrenildi.

GÜÇLENMEK ŞART
Adaylar şu görüşte birleştiler: "Beşiktaş çok büyük kulüptür ve asla sahipsiz değildir. Kesinlikle daha güçlü bir yönetimle yönetilmelidir. Bu bayrağı devralacak isimler vardır. Beşiktaş için taşın altına elimizi sokmaya hazırız. Kolları sıvamanın zamanı geldi de geçiyor bile..."

YALÇIN SABANCI
Beşiktaş'ta ismi birçok kez başkanlık için anılan, birkaç kez listelerde ismi geçen Yalçın Sabancı, "Beşiktaş sahipsiz kalmaz. Alacaklıların parası ödenir. Hiç kimse 40 milyon dolarlık borçla camiayı korkutamaz" felsefesiyle Beşiktaş başkanlığı için kolları sıvamış görünüyor. Yalçın Sabancı, Tuncay Özilhan gibi tabandan desteğin oluşmasını bekliyor. Finans durumunun da asla sorun olmayacağını belirtiyor.

HÜSNÜ GÜRELİ
2001 krizinden Beşiktaş'ı en az zararla çıkartan isim olan, 100. yıl şampiyonluğunun ikinci başkanı Hüsnü Güreli'nin gönlünde de başkanlık yatıyor. Serdar Bilgili'nin kurduğu ekip Güreli'nin adaylığı için ön yoklama ve çalışma yapıyor. Hüsnü Güreli de adaylık için şartların oluşmasını ve Demirören'in çekilmesini bekliyor. Güreli'nin yakın çevresine "Beşiktaş'ın reçetesi hazır. Yeter ki çekilsinler" dediği belirtiliyor.

TUNCAY ÖZİLHAN
BEŞİKTAŞ'TA başkanlık yapma hayalinin olduğunu daha önce deklare etmiş ve isminin çatısı altında oluşumlar gündeme gelmişti. Maçlara gelen ve gelişmeleri yakından takip eden Özilhan, sert seçim yarışından rahatsızlık duyduğu için çekimser kalmayı tercih etmişti. Ancak Demirören yönetiminin 4.5 yıllık süreçte başarısız olması ve şampiyonluk yaşatamaması nedeniyle yeniden başkanlığı gündemine aldı. Çok tedbirli davranan Özilhan camianın önde gelen isimleriyle "Beşiktaş'ı nasıl düzeltebiliriz" üzerine görüşmelere katılıyor. Gerekli taban desteğini bulması halinde başkanlığı düşünüyor. Hatta Efes Pilsen basketbol takımını Beşiktaş üzerine lağvedip camiaya böyle büyük jest yapmayı planladığı iddiaları konuşuluyor.

CEMİL KAZANCI
AXA Holding'in özellikle enerji sektöründe yaptığı atılımlarla kendisinden söz ettirdiği bir ortamda Cemil Kazancı, Beşiktaşla yakından ilgileniyor. Takımın özellikle İnönü'deki hiçbir maçını kaçırmayan Kazancı, Beşiktaş'ın geleceğiyle ilgili ciddi hazırlıklar yapıyor. İktidar-muhalefet yarışı ya da çatışmasının Beşiktaş'a zarar vereceğini düşünen Cemil Kazancı doğru zaman ve güçlü yönetim anlayışı benimserken, rakiplere karşı çok daha etkili bir yönetim ile camia birlikteliği oluşturulmasını bekliyor. Demirören'in son seçildiği kongrede yönetimle birlikte çalışmaktan son anda vazgeçen Cemil Kazancı "Konuşulan paralar sorun olmaz. Finansla ilgili bir sorun yok" dedikten sonra Demirören'in kendi rızasıyla çekilmesini bekliyor.

MURAT AKSU
BAŞTA Süleyman Seba Fulya Projesi'nin izinlerinin alınması olmak üzere birçok konuda Beşiktaş'a önemli katkıları olan Murat Aksu da Beşiktaş başkanlığını planlıayan isimlerden biri. Aksu da Beşiktaş'ın ileriye gitmesi için öncelikle kenetlenilmesi gerektiğini savunuyor. Tedbirli bir yol izleyen Aksu'nun finans sorununu çözdüğü ve kuracağı ekiple 75 milyon dolarlık hazır bir kaynağı bulduğu öğrenildi. Başkanlık konusunda renk vermeyen Murat Aksu, ortaya çıkmak için bir dönem birlikte çalıştığı başkan Yıldırım Demirören'in çekilmesini bekliyor. Aksu'ya yakın kaynaklar doğru zaman ve ortamın oluşması halinde Aksu'nun başkanlık konusundaki fikrini açık bir şekilde deklare edebileceğini konuşuyorlar.
fotomaç
__________________
___Beşiktaş bir Gerillanın Hayata İtirazıdır.__
___Susarsa ÇATIŞMA, Konuşursa SAVAŞ,___
___Yazarsa DESTAN, Severse Devrim OLUR.__
sierra Ofline   Alıntı ile Cevapla