Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16-04-2008, 22:16   #1
HandaN
hüngürella
 
HandaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
'Olimpiyat Meşalesine Sataşanı Döverim'

Kung-fu aksiyon filmlerinin Honk-Kong'lu kralı Jackie Chan Olimpiyat meşalesini Pekin'de karşılayacak kişilerden biri olarak seçildi. Bütün dünyada olimpiyat meşalesi taşınırken yaşanan protestolardan gözü korkan Chan, olası aleytarları sıkı bir dille uyardı: Karşıma çıkarsanız acımam dövüşürüm ona göre.
Çin'in Tibetlilere uyguladığı muameleyi protesto edenlerin sayısı az değil,bütün dünyada meşale taşınırken yaşanan protesto olaylarının İstanbul'da da yaşanmaması için polis şehir sınırlarından başlayarak önlem almıştı.

Everest tepesinden indirilecek meşaleyi Pekin'de karşılayacak olan kişilerden biri olan Jackie Chan Çin'i prostesto edenleri önce eleştirdi sonra aba altından sopa gösterdi; prostestocuları nedensiz göstericiler olarak niteleyen Chan 'tek istedikleri, meşalenin aracılığı ile bir kaç dakikalığına TV'ye çıkmak, Çin, her konuda doğru olmayabilir ama hızla değişiyor ve gelişiyor, Olimpiyatlar da bu değişimin en iyi görülebileceği şey, biz nasıl batıdan bazı şeyleri öğrenmek istiyorsak kendi kültürümüzüde dünyaya tanıtmak istiyoruz' diyerek konuyu tatlı sert 'meşaleyi taşırken protesto için yolumu kesen olursa ben de onunla dövüşürüm' şekilde bağladı.
__________________
Click the image to open in full size.
HandaN Ofline   Alıntı ile Cevapla