Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17-04-2008, 08:03   #1
Pritt
 
Pritt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
İşte Çin'in silahsız ordusu!

İşte Batı dünyasını şok eden görüntü. 2000 yıllık 'Terakota askerleri' gibi... Ama onlar asker değil, sivil.
Click the image to open in full size.


Bu düzeni, bu nizamı, çok disiplinli ordularda görmek mümkün. Ancak bunlar asker değil, "Star Wars" serisinin "Klonlar Savaşı"ndaki klon ordusu da değil. Peki nedir o zaman?

İnanılmaz ama, bu insanlar sıradan Çinli işçiler. Klima üreten bir fabrikada, her sabah işe başlamadan önce, işte böyle dizilip içtima yapıyorlar. Sadece bir fabrikada da değil. Ülkenin neredeyse tüm fabrikalarında bu uygulanıyor.
MERMİ TRENİ ÜRETTİLER
Click the image to open in full size.

Çinliler, önceki gün, saatte 350 kilometre hız yapabilen ilk "mermi treni" de ürettiler. Japonlar ve Fransızlar'dan sonra bu çok hızlı treni üreten Çinliler, trenin fabrikadan çıkışı sırasında tören düzenlediler. Tören sırasında işçilerin askerler gibi dizilmesi dikkat çekti.

MODERN TERRAKOTA ASKERLERİ
Çinli fabrika işçilerinin görüntüleri ise, Batı

Click the image to open in full size.
dünyasını şaşırttı. Kimine göre Çinli fabrika işçileri ilk Çin İmparatoru olan Kim Si Huang'ın "Terrakota Askerleri" gibi. Terrakota Askerleri, İmparator Huang'in mozolesinin yanında Mart 1974'te gömülü bulunmuştu. Boyları 1.84 ila 1.97 metre arasında değişen bu inanılmaz ordu 7000 asker, 130 araba, 670 attan oluşuyor. Milattan Önce 210 yılında, imparatorun ölümüyle birlikte gömüldükleri biliniyor.

DEJA-VU GİBİ TUHAF BİR GÖRÜNTÜ
Aradan 2000 yıldan fazla geçmiş olmasına rağmen, Çinli işçiler de imparatorun askerleri gibi görünüyor. İnsana 'deja-vü' hissi veriyor. 2218 yıl önce yaşanan bir anı yeniden yaşamak gibi tuhaf.

Kimime göre ise Çinli fabrika işçileri "Star Wars- Klonlar Savaşı" filmindeki klonlar ordusu gibi görünüyor. Siyasi yorumculara göre ise asıl ürkütücü olan da bu düzenin sivil hayatta hala korunması.

Hürriyet
Pritt Ofline   Alıntı ile Cevapla