Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17-04-2008, 11:28   #1
HandaN
hüngürella
 
HandaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Kürtaj yasağı AKPM'nin gündeminde

Strasbourg - Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) genel kurulu, çarşamba günü düzenlenecek oturumda kürtaj yasağının bütün üye ülkeleri kapsayacak şekilde kaldırılmasını öngören bir raporu tartışacak.

Rapor ve buna bağlı tavsiye karar tasarısında, Avrupa Konseyine üye Malta, İrlanda, Polonya, Andora, Monako'da isteğe bağlı kürtajın hala yasak olduğu hatırlatılıyor.
''Kürtajdan mümkün olduğu kadar kaçınılması ve aile planlaması gerekçesiyle kullanılmaması gerektiği'' ifade edilen tavsiye karar tasarısında, ''bununla birlikte, kürtajın tamamen yasaklayan ülkelerinden bu uygulamadan da vazgeçmeleri'' isteniyor.


Tasarıda, bu ülkelerdeki kürtaj yasağının, insan sağlığını tehlikeye atacak yasa dışı kürtaj uygulamalarına yol açtığı uyarısında bulunuluyor.

Avrupa'da, Portekiz, Lüksembourg ve Kıbrıs Rum kesiminde kürtaja sınırlamalar uygulanırken, Çek Cumhuriyeti, İtalya ve İspanya'daki son seçimlerde kürtaj hakkına sınırlama getirilmesi yoğun tartışmalara yol açmıştı.

Süre sınırı konusunda farklı uygulamalar olmakla birlikte Avrupa Konseyine üye ülkelerinin büyük bir çoğunluğunda kürtaj serbest. Üye ülkelerin çoğunluğunda, 12 haftaya kadar, kadınlar özgürce kürtaj talep etme hakkına sahip.
__________________
Click the image to open in full size.
HandaN Ofline   Alıntı ile Cevapla