Tekil Mesaj gösterimi
Alt 22-04-2008, 11:52   #346
HandaN
hüngürella
 
HandaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

22.04.1920
  • 24.Tümen Komutanı Yarbay Mahmut Bey, isyancılar tarafından Hendek köprüsünde öldürüldü. Tümen tamamen dağıldı, silâhlar isyancıların eline geçti.
  • Ali Fuat Paşa, Bursa’dan Heyet-i Temsiliye’ye ve 15.Kolordu’ya gönderdiği yazıda, İngilizlerin Ruslarla bir anlaşma yapma ihtimalinden söz ederek Ruslarla bir an önce ilişki kurulmasını istedi.
  • Mustafa Kemal, Feke Kaymakamı Şerafettin Bey’e gönderdiği telgrafta, “Millî hareketi fırsat sayarak çapulculuğa kalkışacak zorbalar aleyhine Kuvâ-yi Milliye Komutanları ve Niğde 11.Tümen Komutanı Yarbay Arif Bey’le ilişki kurarak en şiddetli önlemleri uygulayınız. Düşmandan kurtarılan memlekette hükûmetin görevi, intizam ve asayişi temin etmektir.” dedi.
  • Kâzım Karabekir, Ermeniler üzerine yapılacak hareket için birliklere sınıra yaklaşmaları emrini verdi.
  • Mustafa Kemal, yayımladığı bildiride, yarından başlayarak bütün milletin emir alacağı en yüksek makamın Büyük Millet Meclisi olacağını açıkladı.
__________________
Click the image to open in full size.
HandaN Ofline   Alıntı ile Cevapla