Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26-04-2008, 16:24   #2
__SaGoPa__
ÇARŞI BURDA

__SaGoPa__ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Sagopa Kajmer - Gördüklerime inanmam gerek

ne güzel bir hava, sago kaf kef kaf kef
merhaba!
bendeniz sagopa kajmer ,pesimist kötü adam
evet ta kendisi işte o benim
boş oda bom boş bom boş bom boş
herşey yerli yerinde, herşey burda
microfonum burda. ses 1-2
boş bir kağıt bomboş ve mikserim ve sözlerim.
anlat! bak razıyım
anlatmam lazım anlatmalıyım ben her zaman
anlatmam lazım anlatmalıyım ben her zaman
evet anlatmam lazım anlatmalıyım ben her zaman bu benim hayatım.
sago go go
günler süsüm, bilgim madenim,aklım canım,
göz bebeğimden gerek öğrenmem
bak bana doyasıya! hayat eli sopalı bir öğretmen
siyah saç ak defterle geldin
ak saç siyah defterle gidiyosun.
sen uyurken gülistanda ben diken üstüne yatmış acıyorum
derdim kadar olsaydı kuvvetim, benimle başedemezdi kasvetim
kendini iyi bilen kötülere ne yararki benim iyiliğim.kuru dilim
uzak değilki malum sırrım feryatıdımı menzilimden
ne olur iyi bir haber gönder en tezinden
kulaklsrım dilimin müşterisi ezelden
dediler yunusa bal dudaktan acı kelamlar etmesi hayli kolay
yaşamayanın bu derdi
yunus çıkan fırtınada bir kırılan çiçek
nakarat
gördüklerime inanmam gerek.
ama nasıl olacak bana birisi bunu anlatsın
külahıma anlatsın
sevdiklerime kavuşmam gerek
külahıma anlatsın
heder olan yürek diliniz kem almamakta
hebadır onca sevgi cümlesine kanmışlığın leşleri
bildiğim geçmişe mazi
söyle çokmu önemli ikili yaşanmış mazi
azimle unutup sadakatle geleceğe emin ol
başta zor gelir adım atılmış her yol, her yol!
ilişkiler yine tenha,münzevi raplerime bir hamlede verdim fetva
yağmuru kara çeviren hava, kolaysa çık ulan burası çorak ova.
mahlasımın anlamı; kaf dağının kaf’ı ve ölü kefeninin kef’i
en güzel kuşlar benim ellerimden yedi en güzel yemi.
yürüdüm koşa koşa. boşa sallar deryada küçük balık,
büyük balıkların hepsi salık, güçsüze yazık.
doğru dersin bree…
nakarat
gördüklerime inanmam gerek.
külahıma anlatsın
sevdiklerime kavuşmam gerek
külahıma anlatsın

Sagopa Kajmer - Bir Kulaç Daha Atsam Karadayım

Kalk ve beni dinle, sana güç veririm, kafanla dalaştığında sana yardım edebilirim. Beni bilirsin tam 30 luk 3 tanımlı: pis sakallı,donuk bakışlı, iklimi az ılıman çoğu yağışlı. Yaşar fani yazlı-kışlı. Onların şahidi görür gözlü benimkisi amaydı, unutmadıklarımın hepsi güzel birer simaydı…Sen kendinle çatışmadayken,savaş verirken sago oradaydı. Taşla kafan çarpıştığında ya da kafan taşa yaslandığında anlarsın ki; kötü gider, iyi gelir. zaman sofrasında ki en lezzetli mühim yemek azaldıkça aç kalmanın korkusuyla kıvranacaksın bu sebeple yaşlanacaksın,
çünkü sende baştan olmak üzere sonlanacaksın, tirilyonda olsan harcanacaksın,
savaşı kes barışacaksın! kendinle aynalarında birebir anlaşacaksın.
Nakarat
Bir kulaç daha atsam karadayım, ben hiç böyle bir denize dalmadım üzerimde pantalonum artı ayakkabılarım,ha gayret!…
Bir sene fırtına, üzerimde dolunay, gün yüzü asmış,dalgalar boyum aşmış,nefime gücü bahşet mevla
Bir kulaç daha atsam olur evvel Allah.
2.Bölüm
Benim bahsettiğim o derinlik hiç bir denizde yok, benim yumruklarımın içi boş, korkma yakmaz canını.
Allah seni esen gibi dümdüz etmeden geri dön, dünya kızına aşık olmak seni delirtir,bu kız izdivaç için ne kötü bir cariyedir,ecel aramaz enseler, yerine gelmez sarsılan güvenler, içine düştüğüm masalsı serüvenlerdir gamzelerime ab-ı hayattan can verenler.
Dipte vurgunum,moralsizim,suskunum,yinede kendimi teskin edebilecek seviyede olgunum. Pişmanlık asla kaçamıyacağın bir canavar.elleri bazen öldürür,bazen sertçe yakalar.bil ki;
Sagopa cesaretinin bir kısmını zulada saklar,yanan ışıklarımı kaplıyacak kadar karanlığım var.

Sagopa Kajmer - İki Tanık

İki tanık var biri dilimdir biride virüs kalemim ihanet etmez sözüm kağıda ve halim rabba Teslim ölümün sessizliğine eşsiz bir seda ile girdim boğulmaktan korktuğum bir denizin tahminimden derinim.Benim kalbim ısrarla cennet kuşatmasında hala ruhum bedeni terke maruz sevap artı günahlarla öncelerimi dışlar sonralarım aklım firarda güller yare sevgi kanıtı benim elimde papatya .içimden kaba bir ses beni azarlıyor yıpratmakta yağmur betonla sevişirken güneş altın saçmakta kollarım o nankörlerle çetin güreş tutmakta sago gidenlerin gölgelerini koleksiyonuna katmakta.
sevdirmeye gayret etme kendini sevilmeye terket uzadıkça kısalan ömre huzur aşısı zerket her adım için on çuvallık külfet rabbım hayra lütfet zararı belli sonlarından iki gözünü ırak et keşfi bekleyen cümleler içindir bütün çabam kelimlerden kalpler yaptım kimini deştim acımadan .Dilini kestiklerim suküt nöbetinde gık çıkarmadan .Suratsızları Kapıdan Kovsan girmek ister Bacadan
Söz ehlime itaat et benim sözüm cevher ,Kalemim olgunluk tahsilinde yalanına var ettim ..İki Tanık var Biri dilim bir kalemim olanı biteni sindirdim yeter bana kendi derdim ..
Bilirim bensiz dostum iblis dostu hannas komşusu batırdıkça batırır derindir vesvas kuyusu en tatlı yerinde uykumu basar karabasan kabusu güzel cevapları vardır elbet hain sorusu.Kanadı olsa hain kedinin soyu kururdu serçelerin susuz çölde inci bulsa damla arar gözlerin rüzgar esmes her zamanki gemiye layik bir üfürse yol bulurdu bizim orta direk kayık bu şarkı bayık.Çin ipeği Giysen Dahi senin değerin eşşek kılı gelecek hayranlarındansan aç önüne bir kahve falı .Hızlı koşan arap atının Dört yana savruldu nalı umulmadık zamanda kesti birisi bindiği dalı.Günahki en güzel kadındır sizler güzele kanan tabiatın şeytan olacaksa yılan doğursun anan say geriye doğru onu ileriye giden yolcu zaman başkasının ızdırabı ile huzur bulandır mutsuz insan …

Sagopa Kajmer - Kötü İnsanları Tanıma Senesi

Yunus Temmuz başı yol sonu elinde çiçek bekler
Geçen hergün için kapıma çelenk gönder
Kahır bu adamı yere devirdi kulaklarım sağır
Hoş sesinle bana bağır, hafiflesin yüküm ağır
Gözüm ağladıkça gamzelerim gülmemekte
Ruhum yıpranmadıkça kalemim hareket etmemekte
Nefesle inşa ettiğim sözüm kulaklarına borçtur
Şeytan güvendiklerimi gömdü, Lan ne iştir
Ne olur üzme kendini, güneş habercisi geceler
Zorlasam da çıkmamakta ağızdan, o kolay heceler
Hiç bilmediğim bi yerde en çok bildiklerim değil
Onları silmek isteyenlere karşı muharebedeyim
Elim Bir kitaptır arkadaşım, muhabbeti yarım kalır.
Zaman sanığım olsa şimdi, idam ederim adı kalır
Senden korkum olmasa kurşun, kafama ellerim hediye alır
Anlaman zor ya neyse, ahım gider vahım kalır
Kötü insanları tanıma senesi, can çekişmekte adımın beş hanesi
Yaşamdan soğumanın çoktur bahanesi
Günden güne yırtılmakta kalbimin 12 perdesi
Korkutur cesaretimi iradesizlik zillesi
Bak dayandım olmadı, çek silahımı vur
Elime belime varmıyor affet
Bugünüme kusrum var
Dostum canımamı kastın var
Kim hekimse hakimim olsun
Tek duvara tek kafa depremim olsun
Sus yaralama şansın war
Sago kaç firara hakkın war (2)
Benim gerçekliğimin ölümsüzlüğü yaşatmakta hüznümü
Kendimi kendime hediye ederek kutladım son doğum günümü
İnanmasanda geçer zaman, nöbet vaktin dolacak
Aslan sabrın tadıda acı da olsa, tatlıdır ya mevyan
Bakacağım tek yön ölüm
Doğru notayı izler gözüm
Rüzgara emanet sözüm, hasretlerle yandı gönlüm
Yalnızlığım kalbime zulüm, korkutmakta heran ölüm
ben bir pembe diziyim hergünüm bir ölüm
Dişlerimden gardiyanlar, hislerimden çağlayanlar
Kirlerimden bataklıklar, kemiklerimden korkuluklar
Parmaklarımdan sivri bıçaklar yaratıp
Savunup kalemi, sırrı açmak cinayettir
bir kilo altın sukunettir.
Toprakla aramdaki mesafe kadar hayat değil uzun
Adiler yoluma tuzak kursun, geri teper her efsun
Yunus un gözleri kara bulutlarla dolsun
yok elimde sabırdan öte bir …..
Bak dayandım olmadı, çek silahımı vur
Elime belime varmıyor affet
Bugünüme kusrum var
Dostum canımamı kastın var
Kim hekimse hakimim olsun
Tek duvara tek kafa depremim olsun
Sus yaralama şansın war
Sago kaç firara hakkın war (2)

Sagopa Kajmer - Düşersem Yanarım

Yine o Kirli Dram Setlerimin içindeyim ben Ve hayatımın en güzel parçasıyım Kırıklarının alçısıyım Affın olsun Hain darba Yediğim darbelerle sığındım Rabba 365 Gün 52 Berbat Hafta Ağıtlarım her hafta en büyük destekler çıkarsızlıktan Ötürü lafta.Ben Aklımı Dile Düşürdüm Kapalı kapıdan kafamı çıkarıp kafayı üşüttüm Yüzüne okkalı Cümleler üfürdüm Hey yabancı ben Zaten yıllardır içime Dönüktüm parlayan bir alev Gibi görünürdüm ama sönüktüm.Hayat Bir Bot ve Bot çevresi Dolu büyük beyaz köpek balığı diptekiler iştahla düşünür Tepede duran azığı .Rüyalarımın öldüğü yerde uyudum ve Yine Bot Battı ilk rıhtım Ben battım ah tahtım Vay bahtım.dudaklarım kanayana kadar yapmak istediğim işte bu Rap Benimle Ol Hep .Ölmek üzere olan dünyada bir ölümlü yaşar mahlası kaf kef dualarım vesvası hannası eder def..
İncecik ip üzerine koca ayaklar bindi nefsim içine sindi kirpiklerim titremekte korkularımdan düşersem yanarım . O kadar içime sindimki vinç getirsen kalkmaz başım
Yoo Gömün burda Canlı Naaşım iç çekmekten düşünmekten ağırdı saçım Düşersem Yanarım
Vicdan bir güneş gibi parladıkça ısınır için geçen vakti bir zamanlar adını koyduk ne için çünkü gelen gider makbuludür kısası ziyaretin bana müsaade sana rast gelsin budur hikayemiz .Takdir buyur kış bulutlarım kadar doluyum rabbım bir ağlasam dolar taşım seller alır bahçem bağım yükseldikçe nefesi kesilir yanlız kalır dev dağım aramadıkça düşman buldum hasım solum sağım .Cehennmede soğuk bir gün boğuk bir Adam donuk bir surat bekle gelir bir gün beklediğin murat bazılarına gül dikenicesine batar rahat nefret edercesine yaşar hayat buyur mezara yat.Soğukluk içime hükmedince güneşim buz adası şömine pervane misali sagonun aşkı.sessizliktir içimden geçirdiklerimin sedası duymakta olduğun engin sözler derin denizlerimin dalgası