Beşiktaş Kulübü Başkanı
Yıldırım Demirören, Sevilmek İçin Değil, Beşiktaş'ın Haklarını Korumak İçin Başkan Olduğunu Söyledi.
Beşiktaş Kulübü Başkanı
Yıldırım Demirören, sevilmek için değil, Beşiktaş'ın haklarını korumak için başkan olduğunu söyledi. Beşiktaş Dostları Derneği'nin, Ataşehir'deki
Zübeyde Hanım Öğretmenevi'nde düzenlediği ''Sevilmek için sevmedik'' konulu panele katılan Demirören, dernek üyelerinin sorularını yanıtlarken, Beşiktaş'ın her zaman birlik ve beraberlik içinde olması gerektiğini ifade ederek, ''Her mağlubiyetten sonra Beşiktaş'ta seçim havaları yaratırsak
başarı gelmez'' dedi.
Teknik direktör
Ertuğrul Sağlam ile yola devam edeceklerini vurgulayan Demirören, şunları söyledi:
''Daha 3 hafta öncesine kadar bu takım liderdi ve şampiyonluğun en büyük adayı olarak gösteriliyordu.
Hakem hatalarından kaybettiğimiz 15 puan olmasaydı şimdi burada şampiyonluk şarkıları söylüyorduk. Beşiktaş'ın şampiyonluğu alındıysa ne hoca, ne de futbolcular başarısız.''
Yönetim kurulunun bire bir transfer yapmasını doğru bulmadığını da anlatan Demirören, bir transfer komitesi kurulacağını söyledi.
Demirören, ligi 4. sırada bitirmeleri halinde İntertoto Kupası'na katılıp katılmayacakları sorusuna, ''İntertoto Kupası'na katılmaya mecburuz. Bu kupa aslında
UEFA Kupası'nın bir ön elemesi niteliğindedir. Belki isim olarak kötü geliyor ama 2 takımla karşılaşıp
UEFA Kupası'na katılabiliyorsun'' diye yanıt verdi.
Bir soru üzerine, Beşiktaş'a şu ana kadar 40 milyon dolar verdiğini ifade eden Demirören, ''Ben hiçbir zaman bu alacağımı seçim malzemesi yapmadım. Kamuoyunda hep seçim malzemesi olarak kullanılmış gibi gösterildi'' dedi.
"Ben seçimle geldim, seçimle giderim" diyen Demirören, sözlerine "(Sayın Bilgili gibi küfürle gider misiniz?) diye sordular. Gitmem. Öyle bir hale getirdiler ki küfür edilsin diye organizasyon yapılıyor. Bunlar yanlış, bunlar Beşiktaş'a zarar verir.''
Başkan Demirören, Bursaspor ile yaşanan gerginlikle ilgili bir soruyu da artık bu gerginliği sürdürmenin bir anlamı yok, çünkü Türk futboluna zarar veriyor'' diye yanıtladı. Demirören, yapılması planlanan stada en geç Haziran'ın ikinci haftasında başlamak istediklerini sözlerine ekledi.
(Anadolu Ajansı) 30.04.2008 01:20