Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-05-2008, 09:39   #1
be$ikta$_tek_a$k
Dişi Kartal

be$ikta$_tek_a$k - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Cissé: "Beşiktaş'ın 10 numarası benim"

Beşiktaş'ın Fransız futbolcusu Cissé, modern futbolda "10 numara" diye bir şeyin kalmadığını, artık yükün ön liberoda olduğunu söyledi.

Beşiktaş'ın Fransız orta sahası Edouard Cissé, modern futbolda artık "10 numara"nın yerinin olmadığını söyledi. Cissé, orta sahada daha çok koşacak, pres yapacak, top kesecek futbolculara daha fazla ihtiyaç olduğunu ifade etti.

Milliyet'e konuşan Cissé, Türkiye ve Fransa futbolu arasında büyük fark olduğunu belirterek, "Burada bütün takımlar hücum düşünüyor. Ama Fransa’da bir maçta adeta taktikler savaşı yaşanır. Türkiye liginde 10 numaralı futbolcular halen el üstünde tutuluyor. Ama modern futbolda böyle bir sistem artık kalmadı. Zidane dünyanın en iyi 10 numalardan biri olmasına rağmen Real Madrid’de sağa, sola, geriye koştu, defans ve pres yaptı. Artık Avrupa’da aralara pas atan forvet arkasında duran ve fazla koşmayan oyuncu tipi kalmadı" diye konuştu.

Avrupa'da büyük kulüplerin öncelikle gol yememeyi düşündüğünü, oysa Türk kulüplerinin öncelikle golü istediğini belirten Fransız yıldız, "Chelsea - Fenerbahçe maçında iyi oynayan taraf Fenerbahçe oldu. Ama yarı finale çıkan Chelsea idi. Sanırım bu örnek ne demek istediğimi iyi anlatıyor. Önce gol yemeyeceksin, sonra gol arayacaksın. Tabii ki ben de hoca olsam göze hoş gelen futbolla kazanmak isterdim. Ama futbol para kazandıran bir sektör olduğu için her zaman hücum oynayamazsınız." dedi.

tarafız tarafındayız ÇARŞI DEĞİL BEŞİKTAŞLIYIZ.
be$ikta$_tek_a$k Ofline   Alıntı ile Cevapla