Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-05-2008, 14:06   #1
sergen38
DiYaRıN KaRTaLı
 
sergen38 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Cisse 10 numarayı istiyor

Beşiktaş'ın orta sahadaki dinamosu Edouard Cisse, Milliyet gazetesine özel açıklamalarda bulundu.
Fransa ile Türkiye liglerini karşılaştırdığı zaman inanılmaz farklar olduğunu belirten yıldız oyuncu "Burada bütün takımlar hücum düşünüyor. Ama Fransa'da bir maçta adeta taktikler savaşı yaşanır. Türkiye liginde 10 numaralı futbolcular halen el üstünde tutuluyor. Ama modern futbolda böyle bir sistem artık kalmadı. Zidane dünyanın en iyi 10 numalardan biri olmasına rağmen Real Madrid'de sağa, sola, geriye koştu, defans ve pres yaptı. Artık Avrupa'da aralara pas atan forvet arkasında duran ve fazla koşmayan oyuncu tipi kalmadı" yorumunu yaptı.

Modern futbolda 10 numaların yapması gereken işleri Türkiye'de ön liberoların yaptığını söyleyen Cisse, "Adı ne olursa olsun, ister ön libero ister orta sahanın ortası olsun, bu tarz oyuncular modern futbolda gitgide değer kazanıyor. Ön liberolar pres yapıyor, hem savunma, hem de hücum ağırlıklı oynayabiliyor. Zaman zaman gol atıyor, zaman zaman da gol pasları veriyor. Özellikle çift ön liberolu sistemlerde takımlar daha da başarılı olur. Ama bir hoca elindeki malzemeye göre takım kurar. Sahaya çıktığımda benim önümde Delgado var ama onun stili çok farklı. O benim yanımda oynayabilecek tarzda bir oyuncu değil" diye konuştu.
Avrupa'da büyük kulüplerin öncelikle gol yememeyi düşünmeleri nedeniyle Türk kulüplerinden farklı bir yanı olduğunu söyleyen Cisse, "Chelsea - Fenerbahçe maçında iyi oynayan taraf Fenerbahçe oldu. Ama yarı finale çıkan Chelsea idi. Sanırım bu örnek ne demek istediğimi iyi anlatıyor. Önce gol yemeyeceksin, sonra gol arayacaksın. Tabii ki ben de hoca olsam göze hoş gelen futbolla kazanmak isterdim. Ama futbol para kazandıran bir sektör olduğu için her zaman hücum oynayamazsınız" ifadelerini kullandı
__________________

Click the image to open in full size.
sergen38 Ofline   Alıntı ile Cevapla