Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-05-2008, 14:14   #1
sergen38
DiYaRıN KaRTaLı
 
sergen38 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Ah Cevat Hoca ah!

'Galatasaray'ın başında bulunan teknik direktör Cevat Güler'in Beşiktaş macerasını biliyor muyudunuz?' Korkusuz Kalem Şemsi Birben yazdı:

Ah Cevat hoca ah!

Galatasaray yönetimi Kalli'yi gönderdikten sonra takımı Cevat Güler adında bir futbol emekçesine emanet etti. Cevat hoca, şu anda takımı şampiyonluğun en büyük adayı olmasına rağmen mütevaziliğinden hiçbir şey kaybetmiyor. Hani son yıllarda moda bir deyiş var Cevat hoca'da sanki Beşiktaşlı duruşu var. Evet hakkenden de var aslında!

Cevat Güler Beşiktaş'ın altyapısına uzun yıllar emek vermiş biri. Beşiktaşlı gençlerin bir dönem 'Cevat baba' diye çağırdıkları Beşiktaş altyapısının bir dönem görünmez kahramanlarından biri. Nihat Kahveci, Yasin Sülün, Serdar Özkan'ın yetişmesinde büyük katkıları olan birisi. Sadece teknik adam değil aynı zamanda A Takım'da yer alan futbolculara gönüllü olarak psikolojik destek veren kişi. Çünkü teknik adamlık sertifikasının yanında, psikoloji destek ve kondisyon kazanımı konusunda uzman bir kişi. Cevat Hoca Beşiktaş'ta iki yıl çalışabildi. Görev aldığı dönemde Beşiktaş'ın o dönemdeki doktoru Bülent Bayraktar'la birlikte altyapıdaki sporcuların gelişimiyle ilgili devrim niteleğinde çalışmalar imza attı. Sadece altyapıdaki oyuncular değil o dönemde Beşiktaş'ın yıldız oyuncuları Sergen Yalçın, İlhan Mansız ve Tümer Metin'in de Cevat Hoca'nın yanından ayrılmıyordu.

Peki sonra ne mi oldu? Beşiktaşlı futbolcuların sevgilisi Cevat Güler'in işine son verildi. O dönemin Başkanı Serdar Bilgili ve altyapı sorumluluları Yemen Ekşioğlu ve Seyfi Karaca, Cevat Güler'i yetirsiz bularak işine son verdi.

Beşiktaş'tan vedalaşırken o dönemde forma giyen tüm oyuncular çok üzüldü. Cevat Hoca'nın Fulya Tesisleri'nde vedası hala gözlerimin önünde. O gün onu kovanlar bu kararı aldıkları için kendileriyle ne kadar gurur duysalar az! Çünkü Beşiktaş'ta istenmeyen adam ilan ettikleri kişi bugün Galatasaraylıların sevgili hocası! Beşiktaş'ın neden bugün kötü günler yaşadığını Cevat Hoca en canlı örneği. Cevat Hoca senin de kıymetini bilemedik. Tıpkı mehmet Ekşi'nin kıymetini bilemediğimiz gibi. Cevat hoca Beşiktaş'a verdiğin hizmetler için teşekkürler. Yolun açık olsun. Bir gün belki yine başka şartlarda Beşiktaşlı duruşunu çok sevdiğin kulübünde gerçekleştirmeni diliyorum.
__________________

Click the image to open in full size.
sergen38 Ofline   Alıntı ile Cevapla