Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-05-2008, 09:30   #1
HandaN
hüngürella
 
HandaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Delgado’dan profesyonellik dersi Ömer Güvenç

Ah Ah! Beşiktaş şimdi İstanbul Belediye’yle Oftaş’a kaybettiği 6 puana yanıyor. Nasıl yanmasın. Bu kayıp 6 puan olmasa belki de Beşiktaş şampiyondu. En azından ikinci olup Şampiyonlar Ligi’ne katılırdı. Bu işler böyledir. Son pişmanlık da fayda etmez.

Neyse biz gelelim dünkü maça. Ankara 19 Mayıs stadının zemini her geçen dakika daha da ağırlaştı. Futbol oynamak, pas yapmak adeta imkansız hale geldi. Bütün bu olumsuz koşullara rağmen her iki takım futbolcuları iyi mücadele ettiler. Beşiktaş defansı Ankaragücü forvetine doğru dürüst net bir gol pozisyonu dahi vermedi. Son haftalarda forma giyme şansı bulamayan Gökhan Zan Ankaragücü karşısında eski performansında ve moralinde görünmedi. Beşiktaş’ın süper solağı Tello dün belki de en kötü performanslarından birini ortaya koydu. İnanılmaz pas hataları yaptı. Ama öylesine bir frikik golü attı ki bütün hatalarını, yanlışlarını aldı götürdü. Bilardo gibi frikik attı. Topu önce direğe, sonra kaleci Serkan’a daha sonra da ağlara gönderdi.

Bana göre dünkü maçın en ilginç ve ders alınacak notu Beşiktaş’ta penaltıyı atacak olan Delgado’nun tarzı, duruşu, soğukkanlılığı ve profesyonelliğiydi. Delgado konsantrasyonunu bozmamak için bırakın kavganın içine girmeyi o tarafa bakmadı bile. Yardımcısının uyarısıyla orta hakemin verdiği penaltı kararından sonra saha bir anda karıştı. Herkes birbirine girdi. Stres ve gerginlik vardı. Bir tek sakin olan ve o kavga, gürültünün içinde olmayan Delgado penaltı noktasına topu dikti. Ve bir an olsun topun başından ayrılmadı. İşte profesyonellik, işte konsantrasyon. Delgado gibi dün gerçek performansını gösterememesine rağmen Tello gibi futbolcun olsun. Bu arada hatasız oynayan kaptan İbrahim Üzülmez’in de hakkını teslim etmek gerekir.

Ankaragücü’ne gelince gösterdiği mücadele gerçekten alkışa değerdi. Ama şurası bir gerçek ki rakip kalede gösterdiği performans, savunmada sergilediği mücadelenin yarısı bile değildi. Maçın hakemi Hüseyin Göçek ve yardımcılarını tebrik ederim. Devre arasında hakem Göçek’e tepki gösteren Ankaragücü’lü idareciler bile maçtan sonra soyunma odasına gidip onları tebrik ettiler.

__________________
Click the image to open in full size.
HandaN Ofline   Alıntı ile Cevapla