Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-05-2008, 09:12   #1
HandaN
hüngürella
 
HandaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Çok başlı kurumsallık Basri Baykoç

Bir futbol kurumunu yönetmek günümüzde kurumsallıktan geçiyor. İyi güzel bunu anladık da, kurumsallık derken, birim fazlalığı mı öne çıkmalı, bunda tereddütümüz var.
Bir sezon daha hedeflerinin gerisinde kaldıktan sonra Beşiktaş’ın yetkili ağızlarından yine aynı cümleler çıkıyor: Hatalarımızı gördük, dersimizi aldık, önümüzdeki sezon bunları tekrarlamayacağız...
Beşiktaş’ı yönetenlerin eksik kaldıklarını hissettiği öncelikli konu transfer olmalı. Zira şimdi yepyeni bir komite daha işbaşı yapacak. Bildiğimiz kadarıyla Beşiktaş’ın bir teknik direktörü ve menaceri var. Görüntüğü kadarıyla önümüzdeki sezon da yola devam edecek. Yine bilindiği gibi Siyah-Beyazlılar’ın transfer için bir izleme komitesi de mevcut. Geçen yılın transferleri, hatırlanacak olursa izleme komitesi ile teknik heyetin ortak karmasından çıkmıştı. Teknik heyetin tercihleri Holosko dışında (Diatta, Higuain, Gordon) sınıfta kaldı. İzleme komitesininkiler ise geçer not aldı (Cisse, Tello). O zaman şöyle bir kanaat oluşuyor Beşiktaş yönetiminde: Teknik heyet görevde kalacak, ama transfere karışmayacak. İzleme komitesinden memnunuz, ancak onların da çabaları bir yere kadar. Olumlu girişimleri olsa da, bütünü kapsayacak bir transfer harekatında yetersiz kalabilirler. O zaman yeni bir birim daha oluşturalım, teknik heyet, izleme komitesi ve yeni transfer komitesi... İşi daha geniş kapsamda ortaklaşa halletsinler.
Ne kadar akla yatkın değil mi!

Kimin sözü geçecek, kimin iradesi belirleyici olacak belli değil... Tabii bir de şu ana kadar değinmediğimiz kulübü kuşatan dış menacerlerin durumu var. Zaten o konu da başlı başına bir kaos. Şimdi bu çok başlılıkta yeni sezon planları yapılıyor Beşiktaş’ta. Geçmişten alınması gereken dersler alındı sanılarak.
__________________
Click the image to open in full size.
HandaN Ofline   Alıntı ile Cevapla