Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24-06-2006, 17:10   #9
disappear
Kıdemli Kartal
 
disappear - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Milli Takıma verilen cezada indirim
Türkiye - İsviçre maçında yaşanan olayların ardından milli takıma verilen 6 maçlık tarafsız ve seyircisiz oynama cezasında indirim yapıldı.

Click the image to open in full size.


Bugün Berlin'de toplanan FIFA Tahkim Kurulu son kararını açıklarken, Türkiye Futbol Federasyonu'nun yanı sıra Türkiye Milli Takımı'nın futbolcusu Emre Belözoğlu ve İsviçreli futbolcu Benjamin Huggel'in cezalarında da indirime gitti.

Son karara göre Türkiye Milli Takımı evinde oynaması gereken gelecek 3 maçını tarafsız sahada ve kapalı kapılar arkasında oynayacak. Malta, Moldova ve Norveç maçları dışarıda seyircisiz oynanacak, Macaristan, Yunanistan ve Bosna Hersek maçları ise Türkiye'de oynanacak.

Bu 3 maçta yaşanabilecek herhangi bir kural ihlalinde ise ceza yeniden orijinal haline geri dönecek; yani 3 maça indirilen ceza yeninden 6 maça çıkacak.

Futbolcular Emre ve Huggel ise 6 maçlık cezası da inerken, bu oyuncular milli takımın yapacağı gelecek 4 maçta forma giyemeyecek. 7 Şubat'da verilen para cezaları ise sabit kaldı.

FIFA ayrıca yaptığı remi açıklamada Türkiye Futbol Federasyonu'nun sorumluluklarını kabul ettiğini ve gelecekte bu tip olaylar yaşanmayacağına dair FIFA'ya söz verdiğini de belirtti.

Ceza alan diğer oyuncular Alpay Özalan ve Serkan Balcı ile Milli Takım antrenörü Mehmet Ödilek ile İsviçre'den Stephan Meyer'in cezalarında bir değişiklik olmadı.

Bıçakçı:"Beklediğimiz karar buydu!"

UEFA Tahkim Kurulu Asbaşkanı ve Futbol Federasyonu Eski Başkanı Levent Bıçakcı, FIFA Tahkim Kurulu'nun Türkiye'nin cezasını 3 maça indirmesiyle ilgili olarak, ''Bizim de beklediğimiz karar buydu. FIFA sonunda doğru yolu buldu'' dedi.

6 maçlık tarafsız sahada oynama cezasının indirilmesi için başkanlığı döneminde yoğun bir çaba sarf ettiklerini belirten Bıçakcı, ''FIFA hukuka aykırı bir karar vermişti, ancak bu kararını düzeltti. UEFA'da böyle şeyler olmaz. Ancak ben yine de seyircisiz oynama kararını çok ağır buluyorum'' dedi.

Bıçakcı, Futbol Federasyonu'nun bundan sonra nasıl bir yol izlemesi gerektiği ile ilgili soruya ise, ''Ne yapacaklarını bilmiyorum. Ama ben olsam şu aşamada yine de Uluslararası Spor Mahkemesi'ne (CAS) giderdim'' yanıtını verdi.
disappear Ofline