Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08-05-2008, 08:26   #1
Burcu_BJK1903
Banned
 
Burcu_BJK1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 4 yıllık lise eğitimi 3 yılda tamamlanabilir

Milli Eğitim Bakanlığı’nca (MEB) yenilenecek Ortaöğretim Sınıf Geçme Yönetmeliği’nde, 4 yıllık lise mezuniyetini 3 yıla indirecek bir düzenleme yer alacak.
Buna göre, 9., 10. ve 11. sınıflarda aldığı tüm derslerin not ortalaması 85-100 puan arasında olan öğrenciler, erken mezuniyet hakkına sahip olacak. 8 dönem yerine 6 dönemde liseyi tamamlayacak olan öğrenciler, ÖSS’ye çalışmak için bir yıl ek süre kazanacak.
Yönetmeliğin yenilenmesini öngören taslağı Talim ve Terbiye Kurulu’na gönderen MEB, yeni bir düzenlemeyi de gündeme getirdi.
Öğrencilerin başarısız oldukları tüm derslerden ortalama yükseltme sınavına girmelerini öngören ve sorumlu olarak bir üst sınıfa geçme hakkı olan iki ders barajını beş veya altıya yükselten taslak yönetmeliğe, “başarılı öğrenciler” ile ilgili bir madde eklendi.

Üniversite modeli...
Buna göre, 9., 10. ve 11. sınıflarda aldığı tüm derslerin not ortalaması 85-100 arasında olan öğrenciler dört yıllık lise eğitimini üç yılda bitirebilecek. Bu öğrenciler, sekiz eğitim-öğretim döneminden oluşan lise hayatını altı dönemde tamamlayabilecek. Her yıl ayrı ayrı hesaplanacak yıl sonu başarı notu, tüm derslerden girilen sınavların sonuçlarına göre belirlenecek. Öğrenci 11. sınıftayken 12. sınıfın derslerini alarak, liseyi üç yılda bitirebilecek.
Üniversite öğrencilerine tanınan hakka benzer bir formülü içeren düzenlemeye göre, lise öğrencileri, örneğin Türk Edebiyatı dersinin 12. sınıfta devamı olan bölümünü 11. sınıfta alabilecek. Yıllar içinde başarı grafiğini artırarak tüm derslerden yıl sonu başarı notunun ortalamasını 85’in altına düşürmeyen öğrenciler, 11. sınıfta da 12. sınıfın derslerini alarak kısa dönemde mezuniyet hakkını elde edecek.

Son karar Çelik’in
MEB yetkilileri, mezuniyet süresiyle ilgili henüz kesin bir karar verilmediğini ancak bu sürenin altı dönem olabileceğini, bunun da 3 veya 3.5 yıla denk geldiğini söyledi. Yetkililer, düzenlemeyle ilgili son kararı Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in vereceğini belirtti.

Milliyet

Gençlerimizin gözü aydın.
__________________
Click the image to open in full size.

Yönetime İSYAN, İnadına TORAMAN
Burcu_BJK1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla