Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10-05-2008, 16:15   #1
|RespecT Me|
Banned
 
|RespecT Me| - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Türkiye'de Bir ilk




Gencer'in cenazesinin külleri, Ortaköy'de yapılacak bir törenle Boğaz sularına dökülecek.





Click the image to open in full size.

20. yüzyılın en büyük divalarından Leyla Gencer (80), Milano'daki evinde solunum ve kalp yetmezliğinden vefat etti.

CENAZESİ YAKILACAK
İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı'ndan (İKSV) yapılan yazılı açıklamaya göre, Leyla Gencer için Milano'daki La Scala Operası, Santa Basila Kilisesi'nde 12 Mayısta tören düzenleyecek. Törenden sonra, Gencer'in cenazesi vasiyeti doğrultusunda yakılmak üzere krematoryuma götürülecek.

Click the image to open in full size.

KÜLLERİ BOĞAZA SERPİLECEK
Leyla Gencer'in cenazesinin külleri, yine vasiyeti üzerine İstanbul'a getirilerek, Ortaköy'de yapılacak bir törenle Boğaz sularına dökülecek. Leyla

İKSV'nin yeni yapılmakta olan merkezinde sanatçının vasiyeti üzerine bir ''Leyla Gencer Müzesi'' oluşturulacak.

GENCER'İN ÖZGEÇMİŞİ
Leyla Gencer, 1928 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Belediye Konservatuvarında başladığı şan eğitimine İtalyan soprano Giannina Arangi-Lombardi ve Apollo Granforte ile devam etti. Leyla Gencer, sanat hayatına ilk adımı, 1950'de Ankara Devlet Operası sahnesinde Mascagni'nin ''Cavalleria Rusticana'' eserindeki ''Santuzza'' rolüyle attı.

Gencer'in, 1954'te Napoli'deki Santa Carla Tiyatrosu'nda ''Madame Butterfly'' operasıyla başlayan uluslararası platformdaki opera serüveni, 1957'de Milano'da La Scala Operası'nda ilk kez sahneye çıktığında seslendirdiği Poulenc'in ''Les Dialogues de Carmelites'' operasındaki rolüyle kazandığı başarıyla doruğa yükseldi.

Dünyanın bütün ünlü opera sahnelerinde ''La Diva Turca'' olarak alkışlanan ve büyük başarılara imza atan Leyla Gencer, 1980'de sahneleri bıraktığı güne kadar dorukta kaldı.

Opera repertuvarı 34 bestecinin 70'in üzerinde operasından oluşan Leyla Gencer, 1988'de verilen ''Devlet Sanatçısı'' unvanının yanı sıra en son 2007'de İtalya'da aldığı Caruso Ödülü'ne kadar pek çok önemli opera ödülünün de sahibi oldu.

Opera tarihinin gelmiş geçmiş en büyük divalarından olan Leyla Gencer, hayatının son yıllarını, Milano'da La Scala Operası'nda opera sanatçıları için kurulan akademinin sanat yönetmeni olarak genç şancıları yetiştirmeye adadı.

İKSV'nin Mütevelliler Kurulu Başkanı olan Leyla Gencer, 1995'ten beri düzenlenen ''Leyla Gencer Uluslararası Şan Yarışması'' ile opera dünyasına yeni yetenekler kazandırmaya devam ediyordu.

__________________
ARKADAŞLAR SİZLERİ SALAK YERİNE KOYMAYA ÇALIŞTIM ANCAK BAŞARILI OLAMADIM. FORUM YÖNETİMİNİ ENAYİ YERİNE KOYMAYA ÇALIŞTIM ANCAK BAŞARAMADIM. SİZDEN DİLENEREK ALDIĞIM REPLERİ FORUM YÖNETİMİ SİLDİ. ŞİMDİ İSE BEN BUNA İSYAN EDİYORUM. BEN BİR MALIM!
Click the image to open in full size.
|RespecT Me| Ofline   Alıntı ile Cevapla