Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-05-2008, 14:27   #1
|RespecT Me|
Banned
 
|RespecT Me| - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Beşiktaş açık ara şampiyon olurdu




UEFA Kupası'na gitmeye hak kazanan Beşiktaş'ın asbaşkanı Levent Erdoğan, başarılı bir sezon geçirdiklerini söyledi.




Click the image to open in full size.

Turkcell Süper Lig'i Galatasaray ve Fenerbahçe'nin ardından 73 puanla 3. sırada tamamlayarak UEFA Kupası'na gitmeye hak kazanan Beşiktaş'ın asbaşkanı Levent Erdoğan, başarılı bir sezon geçirdiklerini söyledi.

Erdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kamuoyunun ve medyanın gözü önünde ellerinden alınan bunca puana rağmen Beşiktaş'ın futbolda başarılı bir sezon geçirdiğini belirterek, ''Şampiyon takımın az farkla gerisinde olan ve ikinci Fenerbahçe ile eşit puanlara sahip olarak ligi tamamladık. Elimizden haksız puanlar alınmasıydı, Beşiktaş açık ara şampiyon olurdu. Elimizden haksız olarak alınan puanlar, rakiplerimizin elinden alınmış olsaydı bugün belki düşme hattında olacaklardı'' dedi.

Başta kulüp başkanı Yıldırım Demirören ve yönetim kurulunun, takımın başarıya ulaşması için her türlü maddi ve manevi imkanı takım için kullandığını ifade eden Erdoğan, ''Yönetimin bir tek sahaya çıkıp futbol oynaması kalmıştır. Bir gün icap ederse onu da yaparız. 2008-09 sezonunda sportif alanda başarıya ulaşmak için kolları sıvadık. Aksayan mevkilere gerekli takviyeler yapılacak ve ayrıca ilave transferler gerçekleştirilecek. Çok güçlü bir takım oluşturulacak ve önümüzdeki sezon elimizden yine puanlar alınmaya çalışılırsa da başarılı olunmayacaktır. Beşiktaşımız gerek futbolda, gerekse diğer spor dallarında başarıya ulaşacaktır'' diye konuştu.

-''BAŞKAN VE YÖNETİMİ SUÇLAMAK BÜYÜK HAKSIZLIK''-

Vestel Manisaspor ile yapılan maçta taraftarların başkan Yıldırım Demirören'i istifaya çağıran tezahüratlarına değinen asbaşkan Levent Erdoğan, ''Sayın başkanımız hakikaten Avrupa'da hiçbir kulüp başkanının göstermeyeceği maddi desteği göstererek büyük güç katmıştır. Transferde hatalar yapılmış olabilir. Ama transfer konusunda elimizden geleni yaptık. Futbolcuların paraları günü gününe almaları sağlandı. Buna rağmen başarılı olunamıyorsa başkanı veya yönetimi suçlamak haksızlıktır'' dedi.

Beşiktaş'ın gerilerde olmadığını vurgulayan Erdoğan, şunları söyledi:

''İkinci sıradaki Fenerbahçe ile aynı puana sahibiz. Elimizden haksız puanlar alınmasaydı bugün açık ara şampiyon olurduk. Taraftarlarımızın bu şekilde tepki göstermesini aralarına karışmış olan bazı kişilerin kötü niyetli davranışlarından olduğunu düşünüyoruz. Kulüp için maddi ve manevi anlamda başta başkanımız olmak üzere büyük fedakarlıklar yapılmış ve hiçbir şey esirgenmemiştir.''

Takımda defans ve orta sahada aksayan yönlerin olduğunu kaydeden siyah-beyazlı kulübün yöneticisi, ''Transferde birebir kulüplerle temas halindeyiz. Aracısız olarak görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Arama tarama ekibimizin verdiği bilgiler dahilinde defansa ve orta sahaya takviye yapacağız. Ayrıca gerekli gördüğümüz bir kaç noktaya yetenekli futbolcuları alacağız. En az hatayla başarılı transferler yapacağız'' dedi.

-''FENERBAHÇE BAŞARILI BİZ BAŞARISIZ BİR DURUM SERGİLENİYOR''-

Levent Erdoğan, aynı puana sahip oldukları Fenerbahçe'nin başarılı, kendilerinin ise başarısız olduğu bir durumun sergilendiğini, iki takımın aldığı puanların ortada olduğunu dile getirdi.

Güçlü bir takıma sahip olduklarını kaydeden asbaşkan Erdoğan, ''Hem bizden alınan puanlar, hem de futbolcuların performanslarını tam olarak sergileyememesi nedeniyle şampiyonluk elimizden kaçtı'' dedi.

-STAT PROJESİ-

Erdoğan, önümüzdeki günlerde tüm spor camiasının gözlerini kamaştıracak stadın temelini atacaklarını ve bu projeyi kısa sürede bitireceklerini söyledi.

Stadın temelini fazla aksama olmadan en geç haziran ayı başında veya ortasında atacaklarını vurgulayan Levent Erdoğan, şöyle konuştu:

''Yurt içi ve yurt dışı kaynaklı birçok ön teklif var. Ayrıca bu iş için kurulmuş bir komite bulunuyor. Tahminimize göre 82 milyon Avro maliyeti olacak. Ama stattan yıllık 42 milyon Avro gelir bekliyoruz. 200 gün faaliyette bulunacak, göz kamaştıracak, sportif, kültürel ve sosyal anlamda 24 saat hizmet verecek bir stadımız olacak. Stat 1.5 sezonda tamamlanacak. Ayrıca inşa sırasında 2 yıl stattan alamayacağımız geliri yapımcı firma bize ödeyecek. Sanıyorum 4-5 sene de stat kendini finanse etmiş olacak. Dolayısıyla hem Türk futbolu, hem Beşiktaş çok büyük bir projeye sahip olacak. Stadın yapımı sırasında Avrupa kupası maçlarını Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynamayı planlıyoruz. Ayrıca sezon başında 2-3 maçla, sezon sonundaki 2-3 karşılaşmayı yine bu statta oynayabiliriz. Stadın zemininde 3 metre daha ineceğiz.''

Fulya projesinin de yakın zamanda biteceğini ve burayı 8 Ekim'de teslim alacaklarını anlatan Erdoğan, ''Buradan da yıllık 20-22 milyon dolar bir gelir bekliyoruz. Akaretler'deki gayri menkullerimizle birlikte, gayri menkul zengini bir kulüp olacağız. Artık Beşiktaş kendisine yeten bir kulüp olacak. Böylece Beşiktaş, tam anlamıyla bir Avrupa kulübü özelliğine kavuşacak. Tüm Beşiktaşlıları önümüzdeki günler ve sezonlarda mutlu günler bekleyecektir. Bunun için el ele vererek, birliktelikle ve moralimizi bozmadan hak ettiğimiz başarıları kucaklayacağız'' diye konuştu.

Levent Erdoğan, son olarak Turkcell Süper Lig'i şampiyon tamamlayan Galatasaray'ı da kutladı.

__________________
ARKADAŞLAR SİZLERİ SALAK YERİNE KOYMAYA ÇALIŞTIM ANCAK BAŞARILI OLAMADIM. FORUM YÖNETİMİNİ ENAYİ YERİNE KOYMAYA ÇALIŞTIM ANCAK BAŞARAMADIM. SİZDEN DİLENEREK ALDIĞIM REPLERİ FORUM YÖNETİMİ SİLDİ. ŞİMDİ İSE BEN BUNA İSYAN EDİYORUM. BEN BİR MALIM!
Click the image to open in full size.
|RespecT Me| Ofline   Alıntı ile Cevapla