Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11-05-2008, 21:02   #129
shawnodese
 
shawnodese - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Alıntı:
eagle-eyed´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Kesinlikle yıkımla ilgili tepkiye katılıyorum.İnönü Stadı başlı başına bir tarihtir ve de dünyanın en güzel stadıdır.Demirören geldiğinden beri başlatılan fb ile yarışma süreci gün geçtikçe Beşiktaşlılık özelliklerini taraftar profilini de değiştirmeye çalışmak suretiyle kötüye gitmektedir.Bizim ısıtılan musluklarından sıcak su akan koltuklarına yiyecek servisi yapılan stad arayışımız olsaydı hiçbir iddiamız kalmamışken 30bin kişilik stadı 35bin ile doldurmazdık.fbliler gibi maddi olanaklarıyla övünen taraftar kitlesi değiliz biz yeni nesil de kendine gelsin aslolan Beşiktaşlılıktır ona her yerde her koşulda verilen sonsuz ve yürekten destektir.rahat isteyen evinde koltuğunda izlesin maçı.Çok isteniyorsa mantıklı bir düzenleme çalışması yapılsın ama yıkmadan.Zira İNÖNÜ STADI tarihi eserdir ve tarihi eserler yıkılmaz restore edilir aslına sadık kalınarak.
İnönü Stadı 1939 yılında temeli atılan 1946 yılında (Yanlış hatırlıyo olabilirim) tamamlanan bir staddır. Tarihi Eser değildir. Tarhi eserdir diyenler YALAN atmaktadırlar.
Eski açık ın olduğu yer tarihi doku üzerindedir ve inşaat izni yoktur. O yüzden de Stad 50 m geriye çekilecek ve yeni bir stad inşa edilecektir. Beşiktaş yönetimin şu ana kadar ki en doğru hamlesidir. Stadın 50 m arkaya çekilmesi demek o stadın mevcut değrinin daha da artması demektir.
Mevcut şartlarda İnönü stadı yetersizdir. Restorasyonda her hangi bir işe yaramaz. Bunun üzerine yapılan fizibilite çalışmalarıda stadın yetrsizliğini ortaya koyar niteliktedir.
Çevre üniteleri ile yeni bir stad yapmak zorunluluk halini almıştır. Stad hasarlıdır. Özelliklede Eski tribün. 4-5 sene içinde zaten stad miyadını dolduracaktır. Bunun neresini anlayamadığınızı anlamıyorum.

Beşiktaş'ın gelirleri ve giderleri bellidir. Eğer gideriniz gelirinizden büyükse borçlanırsınız (Beşiktaş'ın bugün kü hali gibi).
Kulübün ana giderleri yönetimsel giderler, sporcu giderleri, kamp ve konaklama giderleri, seyahat giderleri, transfer giderleri vs olarak çeşitlenebilir. Bu giderler arasında en önemli gider oyunculara verilen bonservisler ve oyuncu ücretleridir.
Kaliteli oyuncuları Beşiktaş'a getirmek için fazla para vermeniz tek başına bir unsur değildir. Tesislerin ve stadında iyi olması oyuncuların karar vermesini etkiler.
Beşiktaş trübünlerinin kalbini kazanmış Nouma'nın maliyeti 8-9 Milyon € civarındadır. Carewin maliyeti 6-7 Milyon € civarındadır. Gs de forma giymiş Popescu'nun maliyeti 10 Milyon $ civarındaydı. Lincoln ün maliyeti (menejerinin ifadesi ile 26-27 Milyon € civarında), keza Jardelin maliyeti 24-25 Milyon $ dı. Kezman'ın maliyeti 17 Milyon €. Bu liste daha da uzar.
İnönü stadının şu andaki hali ile Beşiktaş a getirisi yıllık 10-12 Milyon €. Bu gelirle borçlanma kaçınılmaz.
Yapılan analizler stadın gelirinin yıllık 40 Milyon € olacağı söyleniyor.
40 Milyon nerede 12 Milyon € nerede.
Bu gelire kimler itiraz eder;
Şuandaki durumdan çıkarı olan, maçları bedava izleyen yada birileri tarafından yönlendirilen çıkar çevreleri ve onların etkiledikleri insanlar.
shawnodese Ofline   Alıntı ile Cevapla