Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-05-2008, 03:39   #40
msaldiray
 
msaldiray - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 

Alıntı:
phaselis´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Konuya duygusal bir yaklaşım getirmenin bizi düşünce anlamında doğru noktalara taşıyacağını zannetmiyorum.Hele ki düne kadar söylenen "Bobo'yu satan şampiyonluğu satar" gibi sloganların ise populistlikten öteye geçmediği fikrindeyim.Hatta bu seneki şampiyonluğun kaçmasında aslan payı Federasyon'un, hakemlerin ve yönetimin olmakla beraber istemeyerek te olsa Beşiktaş'ın lig 4.sü konumuna gelmesine neden olan (bkz.Belediye maçı) aktörlerden birinin de Bobo olduğunu ve traji komik bir şekilde kimilerine göre "şampiyonluğu satan" konumuna sokulduğunu hatırlatmak isterim.Derdim Bobo'yu suçlamak, karalamak değil, sadece ciddi herhangi bir dayanağı olmadan bir takım sloganlarla ya da duygusal nedenlerle hareket etmenin böyle trajik durumlarla sonuçlanabileceğini ve Beşiktaş'ın bu tür yaklaşımlarla doğru noktalara taşınamayacağını bu yüzden her zaman akılcı hareket etmenin daha doğru olduğunu savunmaktayım.

Gelelim Bobo kalmalı mı gitmeli mi ye? Bundan önce Bobo'nun Beşiktaş karnesine bir bakalım, Bobo 2.5 sezonda neler yapmış? Süper lig maçlarını baz alarak bazı rakamlar vericem.

2005-2006 14 Maç 5 Gol
2006-2007 27 Maç 11 Gol
2007-2008 İlkyarı : 14 Maç 8 Gol(1'i penaltı)
İkinci yarı : 8 Maç 2 Gol

Baktığımızda Bobo'nun Süper Lig Karnesinin öyle ahım şahım bir tarafının olmadığını söyleyebiliriz. 2.5 yılda Süper Ligde 63 Maç 26 golle oynamış Bobo.Beğenmediğimiz Nobre'de 2 yılda 62 maçta 17 golle oynamış.Beşiktaş neredeyse ikinci yarının tamamında Bobo'suz oynadı ve yüzlerce hafta süren liderlik özlemini bu dönemde giderdi.İkinci yarı biz Nobre'yi alkışladık, Bobo'yu değil. Yokluğunu kaç kişi hissetti?Bana göre vazgeçilmesi zor olan futbolcu, olmadığında yokluğu hissedilen oyuncudur.

Kimileri şimdi diyebilir.Ölçümüz sadece gol değil.Doğrudur.Bir forvet oyuncusu sadece attığı gollerle ölçülmemeli.Asistleri, sırtı dönük oynayabilmesi, adam eksiltmesi, boş alan açması, kafa hakimiyeti,hızlanması, hücum presi ve tabii golcülük özelliklerinin birlikte değerlendirilmesi gerekir.Şimdi soruyorum sizlere.Tüm bunları düşündüğünüzde ve Bobo'nun oynadığı maçları şöyle gözünüzün önüne getirdiğinizde sizce şu an telaffuz edilen 10 milyon Eurolar civarındaki ederinin Bobo'nun gerçek değeri olduğunu kim söyleyebilir? Kanımca Bobo için bu miktarlarda teklif geliyorsa Beşiktaş düşünmekte hata eder.Beşiktaş tarihi boyunca kaç kere futbolcu satışından 10 milyon Euro'yu bir arada gördü.Bana göre değerini aşan her oyuncu satılabilir.

Özetle Bobo gider, Nobre gider, Holosko gider.Beşiktaşımızın çıkarınaysa hepsi gider.Baki kalacak Beşiktaştır, Beşiktaşlılığımızdır.
Bu yorumun altına bende imzamı atarım. Birde bazı arkadaşlar demişlerki bunlar Boboyu satar gider saçma sapan adam getirirler. Ama unutmayın bu Boboyuda bu yönetim aldı...
msaldiray Ofline   Alıntı ile Cevapla