Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12-05-2008, 21:56   #1
asparagas
 
asparagas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Milyon euro'luk fiyaskolar

Milyon euro'luk fiyaskolar

Büyük umutlarla transfer edildiler ancak bir türlü bekleneni veremediler. İçlerinde Hami Mandıralı'nın bulunduğu listede Werder Bremen'li Carlos Alberto da var. Bundesliga'ya büyük transfer ücretleriyle transfer edilen ancak tutanamayan 11 futbolcu şöyle;
*Genç Brezilyalı yıldız Carlos Alberto, 2007 yılı yazında Corinthians'tan Werder Bremen'e tam 7.8 milyon avro transfer bedeliyle transfer olduğunda herkes ondan çok şey bekliyordu. Çünkü kendisine verilen bu ücret, Werder Bremen kulüp tarihinin rekoruydu. Sadece 2 maçta forma giyebilen Brezilyalı oyuncu bu yılın Ocak ayında Sao Paulo'ya kiralık gönderildi ve şuanda da Botafogo da forma giyiyor. Carlos Alberto'nun Werder'e ne zaman döneceği, ve döndüğünde parasının hakkını verip veremeyeceği merak konusu.
*Alex Alves, 2000/01 sezonunda Cruzeiro'dan Hertha Berlin'e 7.6 Milyon avro karşılığında transfer oldu. 2 sezon Hertha'da kalan Alves 2003 yılında ülkesi Brezilya'ya Atletico Mineiro'ya döndü. Hem de 500 bin avro transfer ücretiyle.
*İsviçreli futbolcu Sforza, 2000 yılında Kaiserslautern'den 6.25 milyon avroya Bayern Münih'e transfer oldu ancak 2 sene sonra bedelsiz olarak eski takımı Kaiserslautern'e geri döndü. Bu transferden karlı çıkan tek takım hiç kuşkusuz Kaiserslautern oldu.
*Benzer şekilde J.Simak da 2002'de Hannover'den B.Leverkusen'e 6 milyon avro karşılığında transfer oldu ve sadece 1 sene sonra eski takımına geri döndü. Hannover ise bu transfer için hiç bir ücret ödemedi.
*Ünlü futbolculardan Ikpeba, 1999 yılında Fransa'nın Monaco takımından, B.Dortmund'a transfer oldu. Dortmund, Ikpeba için 6 milyon avro ödedi ancak Bundesliga'da 2 sene kalabilen futbolcu 500 bin avroya Real Betis'e gönderildi.
*Arjantinli futbolcu Matellan, 2001'de Boca Juniors'ı bırakıp 4.5 milyon avro karşılığında Schalke'ye geldi. 3 sene Alman ekibinde kalan Matellan, 2004'te bedelsiz olarak takımına geri döndü.
*Alman futbolcu Benjamin Lauth, 2004 yılında 1860 Münih'ten Hamburg'a 4.3 milyon avroya transfer olduğunda her ondan çok şey bekliyordu. Ancak o, bekleneni veremedi ve bu sezon başında Hannover'in yolunu tuttu.
*Arjantinli yıldız F.Insua 2006 yılında Boca'yı bırakıp M'Gladbach'la 4 milyon avro karşılığında sözleşme imzaladı. Ancak bir sezon sonra Meksika takımlarından Club America'ya transfer oldu. Alman ekibi Insua'yı 4.2 milyon avro karşılığında gönderdi ve bu listede kazançlı çıkan tek takım oldu.
*Bir başka Arjantinli oyuncu C.Ledesma da 4 milyon avroya River Plate'ten Hamburg'a gelenlerden... Alman ekibi kendisine 4 milyon avro ödedi ancak o, bir sezon sonra Meksika takımlarından Monterrey'in yolunu tuttu. Hem de bedelsiz olarak...
*Trabzonspor'da forma giyen Hami Mandıralı, 1998 yılında Schalke'ye transfer olduğunda yer yerinden oynamıştı. Alman ekibi Hami'ye 3.5 milyon avro vermişti. Ancak Hami, bir sezon oynadığı kulübünden 1.4 milyon avro karşılığından ayrıldı ve Trabzon'a geri döndü.
*Alman oyuncu M.Reich 2001'de Kaiserslautern'den Köln'e 3 milyon avroya transfer oldu. Ancak diğer futbolcular gibi tutunamayan Reich 2002'de 250 bin avroya Werder Bremen'e satıldı.
__________________
asparagas Ofline   Alıntı ile Cevapla