Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15-05-2008, 10:47   #1
tekaşkımbjk_03
 
tekaşkımbjk_03 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon14 Khalid El Amin : 'Basketçi Olmasam İmam Olurdum'

Beşiktaş formasıyla taraftarların gönlünde taht kuran ve şimdi Türk Telekom için ter döken Khalid El Amin Müslüman olmak gurur duyduğunu açıkladı. İşte Amin'in sözleri

Beşiktaş formasıyla bir dönem Siyah-Beyazlı taraftarların gönlünde taht kuran Khalid El Amin, şimdilerde Türk Telekom formasıyla ikinci baharını yaşıyor. Başkent temsilcisini yarı finale taşıyan ABD'li basketçi Müslüman olmakla da gurur duyuyor.

Türkiye'de en sevilen yabancı basketbolcu unvanını yıllardır elinde bulunduruyor. Taraftarların adına tezahüratlar yaptığı, her basketinden sonra tri-bünlerin 'Amin' diye haykırdığı Khalid el Amin de büyük bir Türkiye hayranı. Basketbolseverlerin gözyaşlarıyla Ukrayna'ya uğurladığı El Amin, ayrılığı kısa tuttu.

Ancak bu kez rotasını Beşiktaş'tan Türk Telekom'a çevirdi. Ankara'da eşi ve çocuklarıyla sakin ve mutlu bir hayat süren yıldız basketbolcu, burada kalmak istediğini vurguluyor. "Dinimi yaşayabildiğim bir ülkede basketbol oynamaktan çok memnunum." derken babası ve ağabeyinin Amerika'da imamlık yaptığını hatırlatıyor. Onlarla gurur duyduğunu anlatan El Amin, ekliyor: "Ben de tüm dünyada bu bayrağı dolaştırıyorum. Eğer basketbol oynamasaydım kesinlikle imamlığı tercih ederdim."

Türk basketbolseverler onu Beşiktaş formasıyla tanıdı ve çok sevdi. Siyah-Beyazlı taraftarlar onun adına tezahüratlar yaptı. Futbolda Pascal Nouma neyse basketbolda da Khalid El Amin oydu Beşiktaşlılar için. Attığı her faul atışından sonra tribünlerin 'Amin' diye haykırması boşuna değildi. Zira ABD'li bir Müslüman olan El Amin'in manevi dünyasındaki titizliğini de anlatıyordu bu tezahürat. Siyah-Beyazlı takımı lig finaline çıkardıktan sonra Ukrayna'nın yolunu tuttuğunda, El Amin'in arkasından ağlayanlar sadece Beşiktaşlılar değildi, tüm basketbolseverler aynı hüznü yaşıyordu.

ABD'li yıldız basketbolcu Ukrayna'da da tatlı izler bıraktıktan sonra Türkiye'nin yolunu yeniden tuttu. Ama bu kez rotasını Ankara'ya çevirmişti. Son yıllarda büyük yatırım yapan Türk Telekom, Khalid El Amin'i alarak hedeflerini daha da büyütüyordu. Telekom'u adeta sırtında taşıyan El Amin, son G.Saray maçında yine yaptı yapacağını. Maçın son saniyelerinde yaptığı asistle takımını yarı finale taşıyarak Türkiye'nin gündemine oturdu.

Yıldız basketbolcu Ankara'da eşi ve çocuklarıyla birlikte sakin ve mutlu bir hayat sürüyor. Türkiye'yi inançlarını özgürce yaşayabildiği için çok seviyor. 1.79 boyunda olan başarılı oyun kurucu El Amin, Müslümanlığın kurallarını Türkiye'de istediği gibi yerine getirebildiğini ifade ederek, "Dinime uygun bir ülkede basketbol oynamaktan çok memnunum. Gelecek yıl da Ankara'da kalmak istiyorum. Ailemle birlikte hiç problem yaşamadan dinimizin gereklerini yerine getiriyoruz. Bu konuda hiçbir sıkıntı ile karşılaşmadım. Ramazan ayında oruç tutarken ve namaz vakitlerinde, gerek takım arkadaşlarım gerekse antrenörlerim bana her türlü desteği veriyor." diyerek ülkemizi ne kadar sevdiğini özetliyor.

Ailesinin tamamı Müslüman olan Khalid El Amin'in babası ve ağabeyi Amerika Birleşik Devletleri'nde imamlık yapıyor. ABD'nin Minneapolis eyaletinde ağabeyi Markam ve babası Charles'ın yıllardır imamlık yaptığına dikkat çeken başarılı basketbolcu, "İmamlık onların işi ve ben onlarla gurur duyuyorum. Onlar Müslümanlığın ABD'de yayılmasına önderlik yapıyorlar. Ben ise tüm dünyada bu bayrağı dolaştırıyorum. Onların işine saygı duyuyorum. Eğer ben de basketbol oynamasaydım kesinlikle imamlığı tercih ederdim." yorumunu yaptı.

Türkiye Kupası'nı kazanarak büyük bir çıkışa geçen Türk Telekom basketbol takımına kazandırdığı galibiyetlerle büyük sevinçler yaşatan başarılı oyuncu, takımının lig şampiyonluğunu da kazanacağına inanıyor.

Beko Basketbol Ligi çeyrek final serisinin son maçında Galatasaray Cafe Crown'a karşı attığı son saniye basketi ile maçı kazandıran El Amin, şimdi Beşiktaş ile oynanacak maçı beklemeye başladı.

Türk Telekom'un en önemli silahı Khalid El Amin, Türkiye Kupası'ndan sonra şampiyonluk kupasını da kaldırmak için sabırsızlandığını söylüyor. G.Saray'ı son saniye basketiyle safdışı bıraktıklarında çok sevindiğini ifade eden El Amin, yarı finalde Beşiktaş'la eşleştikleri içinse bir o kadar üzgün. Zira Türkiye'deki ilk takımı olan Beşiktaş'ın onun gönlündeki yerini tarife gerek yok. Yarı final serisinin çok keyifli geçeceğini söyleyen El Amin, "Her iki kulübün fanatik taraftarları var. Daha önce Beşiktaş'ta oynarken taraftar ile aramız çok iyiydi. Keyifli bir seri olacak. Amacımız şampiyon olabilmek. Ben ve arkadaşlarım bu başarıya inandık." diyerek sözlerini tamamladı.
Zaman
__________________
Click the image to open in full size.
tekaşkımbjk_03 Ofline