Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16-05-2008, 15:56   #1
MetiN
 
MetiN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
'20 yaşında olsam 3 gün durmazdım'

'20 yaşında olsam 3 gün durmazdım'


Click the image to open in full size.


NTV Spor'da Spornet programına katılan Sergen Yalçın Türk futbolunu değerlendirdi. Alex neden sıkıntı yaratır? Delgado kimi kandırıyor? Çalıştığı en iyi hoca kim? Avrupa'da kime hayranlık duyuyor? 16 Mayıs 2008

Sergen, futbol kariyerinde attığı en değerli golün, 2002-03 sezonunda Beşiktaş'ın şampiyonluğunu ilan ettiği maçta Galatasaray'a attığı gol olduğunu söyledi.

NTV Spor'da yayınlanan SPORNET programında, Murat Kosova ve Ercan Taner'in bu haftaki konuğu, Türk futbolunun son dönemde yetiştirdiği en önemli oyunculardan biri olan Sergen Yalçın'dı.

Sergen Yalçın, üç büyüklerden, yabancı futbolculara, çalıştığı teknik adamlardan, Bank Asya Birinci Ligi'nde geçirdiği günlere kadar çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Söze faal futbol yaşamına nokta koyduğunu belirterek başlayan Sergen Yalçın, "Bana ters gelen bazı olaylar olduğu için futbolu bırakmak zorunda kaldım. Haksızlıklara tahammül edemiyorum, benim yapım böyle. Bu yüzden futbolu bıraktım. Kalbim play-off'ta Eskişehirspor'la beraber. Takım arkadaşlarımı seviyorum. Muhteşem bir taraftarı var. Eskşehirspor'un Turkcell Süper Lig'de olması lazım. Bunu hak ediyorlar" diye konuştu.

Bank Asya Birinci Ligi'nde oynamanın zorluğuna da dikkat çeken Sergen, "Şartlar kötü. Ben hep etrafımda iyi oyuncuların oynamasına alışmışım. Topu verdiğimde, geri alabileceğim oyuncularla oynamaya alışmışım. Bank Asya Ligi'nde Tümer, İlhan, Tayfur, Giunti gibi oyuncular bulamazsın. O ligin kalitesi belli. Bir önceki sene İkinci Lig B Kategorisi'nde bu kadar zorlanmadım" dedi.

"GALATASARAY'IN KALECİYE VE SAVUNMACIYA İHTİYACI VAR"

Şampiyon Galatasaray'da kalecilerin kendisine güven vermediğini ifade eden Sergen Yalçın, gelecek sezon Avrupa'da başarı için kale ve savunmaya takviye yapılması gerektiğini savundu.

Galatasaray'ın Türkiye'de bu kaleciler ve bu savunmacılarla yine başarı yakalayabileceğini ifade eden Sergen, "Galatasaray bu kadrosuyla seneye de Türkiye'de şampiyon olabilir. Çünkü Türkiye'nin şartları belli. Rakipleriniz zaten Anadolu takımları, hücum gücü az olan takımlar. Ama Avrupa'ya çıktığın zaman işler değişiyor. Bir Leverkusen maçına çıkıyorsun, Avrupa'nın 3. sınıf takımı, oynanan maç ortada. Fenerbahçe takımına iyi diyoruz, o bile belli bir yere kadar gelebiliyor. Bu şekilde daha yukarıya gitmesi de mümkün değil. Çok daha iyi transferler yapması lazım. Avrupa'da başarılı olmak kolay değil" diye konuştu.

"KENDİMDEN BİLİYORUM, ALEX SIKINTI YARATIR"

Sergen Yalçın, lig ikincisi Fenerbahçe'de ise Alex'in çok iyi bir futbolcu olmasına karşın, sıkıntılar yarattığına dikkat çekti.

Sarı-lacivertli takımın öncelikle hava hakimiyeti olan bir santrfor alması gerektiğini savunan Sergen, "Fenerbahçe'ye santrfor şart. Hava hakimiyeti olan bir oyuncu lazım. Bir defa Alex'in varsa, oyun düzeninde sıkıntı yaşarsın. Bu bir gerçek. 4-4-2 desen, 4-4-2 oynayamıyorsun. Çünkü Alex'i orta sahaya koysan, orta sahada sıkıntı yaşıyorsun. Hücuma koysan, bu sefer hücumda sıkıntı yaşıyorsun. Alex olduğu zaman Fenerbahçe sıkıntı yaşar. Avrupa'da sıkıntı daha da büyük. Ben kendimden biliyorum, bizim gibi oyuncularla sabit 4-4-2 oynayamazsın. Mümkün değil. Ya orta sahayı üçleyip beni forvet arkası oynatacaksın, ya da dört orta saha oynatıp, beni forvetin yanına koyacaksın. Sonuçta ben sırtım dönük oynayamam, Alex de oynayamaz. Bu yüzden Alex ile Avrupa'da sıkıntı yaşamak doğal" diye konuştu.

"DELGADO TRİBÜNLERİ KANDIRIYOR"

Sergen Yalçın, Beşiktaş'ın Arjantinli futbolcusu Delgado ile ilgili bir soruya da, "Delgado yetenekli bir oyuncu. Ancak biraz tribünleri kandırıyor gibi geldi bana. Sürekli yan pas yapıyor. O bölgede oynayan oyuncunun iş bitirmesi lazım. Kasımpaşa'ya gol atıyorsun, Denizli'ye gol atıyorsun ama büyük maçlarda yoksun. Beşiktaş 2 senedir Fenerbahçe maçlarında lige havlu atıyor. Delgado çok iyi oyuncuysa, bu maçları kazandırması lazım" yanıtını verdi.

"TÜRKİYE'DEKİ YABANCILARIN YARISI FUTBOLA YABANCI"

Türkiye'deki yabancı futbolcu tartışmasına da farklı bir yorum getiren Sergen, "6 yabancı sayısı yüksek gibi görünüyor ama Türkiye'ye gelen 6 yabancının 3'ü zaten 'futbola yabancı' oluyor. Zaten 6 yabancının 6'sının da iyi olduğu bir takım yok. Örneğin Galatasaray takımı yabancısız oynuyor. Bir tek Fenerbahçe'nin yabancı oyuncuları iyi görünüyor. Diğerlerinin yabancıları çok iyi değil" diye konuştu.

"KARİYERİMDE ÇALIŞTIĞIM EN İYİ HOCA LUCESCU"

Sergen Yalçın, kariyeri boyunca çalıştığı en iyi teknik direktörün kim olduğu sorusuna ise net yanıt verdi: "Kesinlikle Lucescu. Muhteşem biriydi, süperdi. Lucescu için söylenebilecek hiç birşey yok. İnanın benim futbol hayatımda çalıştığım en iyi antrenördü. Komplekssiz bir insandı. Hiç kimseyle sorunu yoktu, sadece işini yapıyordu. Oyuncularını çok seviyordu ve oyuncularına yardım etmek için her şeyi yapıyordu. Bazı oyuncular Lucescu'ya karşı antrenmanlarda kötü tavırlar da sergiliyordu. Şaşırıyorduk "bir hoca bu tavırlara nasıl tahammül eder" diye. İnanılmaz bir insandı. Lucescu'nun gidişi Türk futbolu için büyük bir kayıptır. Rakibi öyle bir analiz ediyordu ki, rakibi futbolculara öyle bir anlatıyordu ki, özellikle Avrupa maçlarında bunu çok yaşadık, sahaya çıktığımız zaman rakibin nasıl oynayacağını biliyorduk. Rakibi çok iyi analiz ediyordu. Sürekli maç seyrederdik. Hatta takımda olay çıkyordu, "devamlı maç seyredilir mi?" diye. Ama bunun sayesinde rakibin neler yapabileceğini öğreniyorduk. Tüm oyuncuları tanıyorduk. Bana göre muhteşem bir antrenördü."

"20 YAŞINDA OLSAM TÜRKİYE'DE 3 GÜN DAHA KALMAZDIM"

Futbolseverlerin en çok merak ettiği "Neden Avrupa'ya gitmedi" sorusuna da açıklık getiren Sergen Yalçın, "Zamanında Bayern Münih, Newcastle United gibi takımlardan teklif aldım. Ancak o dönem bonservis olayları biraz farklıydı. Kulübüm çok ağır bonservis bedelleri istedi. Ama şu an 20 yaşında olsaydım, Türkiye'de 3 gün daha top oynamazdım" diye konuştu.

"HAYATIMDA CRISTIANO RONALDO GİBİ FUTBOLCU GÖRMEDİM!"

Avrupa'da en beğendiği oyuncunun Manchester United forması giyen Portekizli Cristiano Ronaldo olduğunu belirten Sergen, "Ronaldo gibi futbolcu görmedim açıkcası. Çok değişik, enteresan bir oyuncu. Böyle bir fizik yapısı, bu kadar kuvvetli, kıvrak, süratli, çalım atan, havadan yerden vurabilen bir futbolcu görmedim. Hani derler ya "10 üzerinden kaç verirsin?" diye, Ronaldo 10 üzerinden 10'luk bir futbolcu" ifadelerini kullandı. NTV
__________________
Forum Kurallarına Uyalım !!!

BesiktasForum.NET


.........
MetiN Ofline   Alıntı ile Cevapla