Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17-05-2008, 10:54   #1
|RespecT Me|
Banned
 
|RespecT Me| - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 CBS, CNET Networks'ü satın alıyor

Click the image to open in full size.



CNET Networks 1.8 milyar dolar karşılığında Amerikan CBS televizyonuna satılıyor.



Click the image to open in full size.

Dünyada 200 milyon kullanıcısı bulunan, Türkiye'de de Mynet AŞ'nin lisansıyla Ocak 2008′den beri yayında bulunan CNET Networks 1.8 milyar dolar karşılığında Amerikan CBS televizyonuna satılıyor. CBS ABD'deki en büyük 10 internet şirketinden birisi olacak.

Amerika'nın en büyük Televizyon kanallarından CBS, CNET Networks'ü 1.8 milyar dolar karşılığında satın alacağını duyurdu. CNET.com, TV.com, Gamespot.com, ZDNet.com MP3.com gibi çeşitli web siteleriyle ayda 200 milyon farklı kullanıcıya ulaşabilen CNET Netwroks'ün amiral gemisi CNET.com ise Ocak 2008′den beri Türkiye'de CNET TÜRKİYE alan adı altında MYNET AŞ tarafından yayımlanıyor.

CBS, CNET Network hissedarlarına hisse senedi başına 11.50 dolar ödeyecek. Çarşamba günü borsada 7.95 dolardan işlem gören CNET hisseleri satın almanın duyurulmasıyla 11.30 dolara kadar yükseldi. CBS bu satın alma ile ABD'nin en büyük 10 Internet şirketi arasında yer alacak.

2007 yılını 406 milyon dolar ciro ile kapatan CNET Networks için CBS'in koyduğu hedef ise 2010 yılında 1 milyar dolar ciroya ulaşması.
__________________
ARKADAŞLAR SİZLERİ SALAK YERİNE KOYMAYA ÇALIŞTIM ANCAK BAŞARILI OLAMADIM. FORUM YÖNETİMİNİ ENAYİ YERİNE KOYMAYA ÇALIŞTIM ANCAK BAŞARAMADIM. SİZDEN DİLENEREK ALDIĞIM REPLERİ FORUM YÖNETİMİ SİLDİ. ŞİMDİ İSE BEN BUNA İSYAN EDİYORUM. BEN BİR MALIM!
Click the image to open in full size.
|RespecT Me| Ofline   Alıntı ile Cevapla