Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19-05-2008, 10:21   #1
HandaN
hüngürella
 
HandaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Çin'de kabus bitmiyor

7.9'luk depremde ölenlerin sayısı 35 bine yükselirken, sel tehlikesi nedeniyle 1.2 milyon kişi panik içinde kaçmaya başladı

Click the image to open in full size. Çin’in güneybatısını yerle bir eden 7,9 büyüklüğündeki depremde ölü sayısı 29 bine yükselirken, depremin neredeyse haritadan sildiği Beichuan yakınlarındaki nehrin taşma tehlikesi nedeniyle 1.2 milyon kişi tahliye edildi. Yetkililer, Beichuan’daki nehrin su seviyesindeki yükselmenin tehlikeli boyuta ulaştığını ve “her an taşabileceğini” duyurdu. Duyurunun ardından yıkık kentten büyük bir kaçış başladı. Önce depremi ardından sel korkusunu yaşayan Beichuan sakinleri, askerler ve kurtarma ekipleri yaya olarak yüksek bölgelere kaçtı. Askerler yaralıları ve yaşlıları sırtlarında taşırken, kaçış sırasında büyük panik ve korku yaşandı. Enkazların altında binlerce kişinin kurtarılmayı beklediğini belirten kent sakinleri gözyaşları içinde onları kaderlerine terk etmek zorunda kalırken, geride ölmüş yakınlarını bırakmak istemeyen bazı aileler de onları battaniyelere sararak kucaklarında ve sırtlarında taşıdı. Sel tehlikesine, bir nehrin yatağının toprak kayması sonucu kapanmasının neden olduğu bildirildi. Yetkililer, toprak kayması nedeniyle önü tıkanan nehir nedeniyle yerleşim bölgelerini sel basmasından endişe ettiklerini kaydetti. Kenti su basması durumunda suyun insan boyunu 10 metre geçebileceği belirtildi.
Kurtarma ekipleri depremin üzerinden 5 gün geçmesine sadece dün 163 kişi enkazdan sağ çıkartıldı. Enkaz altında yaralanmamış biçimde sıkışan bir kişinin, bedenin su ihtiyacı nedeniyle 1 hafta ya da en fazla 10 gün hayatta kalabileceği belirtiliyor.
__________________
Click the image to open in full size.
HandaN Ofline   Alıntı ile Cevapla