Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19-05-2008, 13:59   #1
MetiN
 
MetiN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Curoğlu: Üçüncülük başarı değil

Curoğlu: Üçüncülük başarı değil


Click the image to open in full size.

Beşiktaş'ın eski yöneticisi Fahrettin Curoğlu, ''Şu anda mal varlığı olarak baktığımızda Beşiktaş diğer kulüplerden çok daha iyi durumda ama ciddi bir borçlanması var'' diye konuştu. Curoğlu, 3'üncülüğün başarı olarak kabul edilemeyeceğini söyledi.


Beşiktaş Kulübü eski yöneticisi Fahrettin Curoğlu, şu anda siyah-beyazlı kulübün yönetiminde tecrübe eksikliği olduğunu belirterek, ''Şu anda Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu'ndaki arkadaşlar çok iyi niyetliler, buna inanıyorum ama başarılı olmak için biraz da bu işte tecrübeye ihtiyaç var. Beşiktaş'ta tecrübe eksikliği var'' dedi.

Eski başkan Süleyman Seba döneminde, Beşiktaş Kulübü'nde 1994-96 ve 1998-2000 yıllarında 2 dönem yöneticilik yapan Curoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Beşiktaş'ta Seba döneminden sonra sıkıntı yaşanacağını bildiklerini ifade ederek, ''İdari hatalar, kulüp yapısına zarar veren hatalar oldu ama gün geçtikçe yönetim tecrübe kazanıyor, hatalar azalıyor. 2000 döneminde Hasan Arat ile beraber ekip olarak yönetime talip olduk. Biz seçilseydik aynı hataları yapar mıydık, tahmin etmek mümkün değil ama bu kadar ciddi hatalar olmazdı. Kulüpte ciddi şekilde o Beşiktaşlılık duruşuna saygı daha farklı olurdu'' diye konuştu.

Fahrettin Curoğlu, kulüplerdeki esas sıkıntının yöneticilerin çok sık değişmesi olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

''Süleyman Seba'nın döneminde de bu böyleydi, şimdiki yönetim döneminde de böyle. Diğer kulüplerde de aynı. Bakıyorsunuz bir seçim dönemi geliyor eski yöneticilerden 2-3'ü kalmış geri kalanı değişmiş. Bu doğru değil. Baştan seçiminizi iyi yapacaksınız. Düzgün insanlara tecrübe kazandırarak daha fazla randıman alırsınız ama maalesef olmuyor. Kulüplerdeki gruplar, üye yapısı bir takım şeyleri etkiliyor.''

-''BEŞİKTAŞ'IN BÜYÜKLERİNİN BİR ARAYA GELMESİ LAZIM''-

Curoğlu, Beşiktaş'ta birlik ve beraberliğin sağlanması için camianın büyüklerinin bir araya gelmesi gerektiğini vurgulayarak, ''Birlik beraberlik için mutlaka Beşiktaş'ın büyüklerinin bir araya gelmesi ve sağlıklı bir yönetim oluşturması lazım'' dedi.

Beşiktaşlı taraftarların ligin son maçı olan Vestel Manisaspor maçında başkan Yıldırım Demirören'e gösterdikleri tepkiyle ilgili olarak Fahrettin Curoğlu, şunları söyledi:

''Taraftar istemiyor diye yönetim değişmez. Serdar Bilgili'ye, hatta Süleyman Seba'ya bile yapıldı. Bunlar hoş karşılanacak şeyler değil. Önce taraftar birlik beraberlik içinde olacak, yönetimine, futbolcularına destek verecek. Bunları yapmadığınız sürece başarılı olamazsınız. Sen sporcuya, yönetime bağır, hakaret et yok böyle bir şey. Neticede kulübü yöneten insanlar onlar, sahada oynayan insanlar onlar, sen onları küçümser hakaret edersen bundan başarı bekleyemezsin. Seçim zamanı mevcut yönetimi beğenmiyorsan değiştirmek için elinden gelen gayreti gösterirsin, ama seçildikten sonra gelen yönetime hepimizin destek vermesi lazım. 'Beşiktaşlılık duruşu' diye ben buna diyorum. Beşiktaşlı seçim sonrasında her şeyi bir kenara bırakır, Beşiktaş'a elinden gelen desteği verir, ama çıkıp da sahada öyle küfürler hiç kabul edemeyeceğim şeyler. Geçen sene de bu sene de cezalar ve saha kapatılmaları takıma zarar veriyor. Gençlerbirliği OFTAŞ Spor maçını seyircisiz oynadık, İstanbul Büyükşehir Belediyesi maçında da bana göre seyirci gelmedi. Eğer Beşiktaş'ı seviyorsak, taraftarlar da görevini yapacak.''

-''4-5 YILDA BORÇ TERTEMİZ HALE GELİR''-

Beşiktaş'ın mali durumu hakkında da görüşlerini açıklayan Fahrettin Curoğlu, ''Şu anda mal varlığı olarak baktığımızda Beşiktaş diğer kulüplerden çok daha iyi durumda ama ciddi bir borçlanması var'' diye konuştu.

Yönetime ''4-5 yıllık plan yapın, gelir gider dengenizi iyi kurun, Beşiktaş için bu borç ödenmeyecek bir borç değil'' diye tavsiyede bulunduğunu anlatan Curoğlu, ''Fulya projesi 2008'in sonunda bitecek. Nereden baksanız 10-12 milyon dolar yıllık getirisi var. Ümraniye zaten sizin elinizde. Plazadan gelirler var. Bunları güzel bir program yapın, masraflarınız azaltmak kaydıyla bu borç 4-5 senede tertemiz hale getirilir. Geçtiğimiz dönemlerde yanlış transfer harcamaları, teknik direktörler konusundaki hatalar Beşiktaş'ı bu durama getirdi. 'Bu yönetim tecrübe kazandı' diyoruz, umarım bundan sonra bu hataları yapmaz. Gelir gider dengesini iyi bir şekilde kurarlarsa 4-5 sene sonra Beşiktaş'ın borcu kalmaz. Bu şekilde devam ederse de içinden çıkılmaz bir hale gelebilir'' şeklinde konuştu.

-''BEŞİKTAŞ ELİNDEKİ ŞAMPİYONLUK FIRSATINI KAÇIRDI''-
Beşiktaş'ın bu sezon iyi futbol oynamadığını ifade eden Fahrettin Curoğlu, Beşiktaş'ta 3'üncülüğün başarı olarak asla kabul edilemeyeceğini söyledi.

''Bu sene iyi futbol oynamadık zaman zaman ama her şeye rağmen şampiyonluğu kendi elimizle teslim ettik'' diyen Curoğlu, ''Yönetim hatası mı dersiniz, kadrodaki hatalar mı dersiniz 2-3 maçtaki hatalar olmasa biz şampiyonduk. Hakem hatalarını da bir kenara bırakıyorum, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Gençlerbirliği OFTAŞ Spor maçlardan birini kazansak, birinde berabere kalsak yine şampiyonluk yarışında olurduk. Bu sene Beşiktaş iyi oynamadı, zaman zaman çok kötü oynadı ama ona rağmen şampiyonluk şansı diğer takımlardan çok daha fazlaydı. Elindeki fırsatı kaçırdı'' diye konuştu.

Teknik direktör Ertuğrul Sağlam'ın futbolculuğu sırasında kendi dönemlerinde transfer edildiğini hatırlatan Fahrettin Curoğlu, ''Ertuğrul gerçekten beyefendi, pırıl pırıl, insanı ilişkileri gayet iyi olan bir arkadaşımızdı. Ama teknik direktörlüğünde bir eksiklik var, ilişkilerinde biraz eksiklik görüyorum. Bu kendisinden mi beraber çalıştığı arkadaşlardan mı kaynaklanır, bunu araştırmak lazım'' dedi.

Sinan Engin'in mahkemesi devam ederken menajerliğe getirilmesinin idari bir hata olduğunu ifade eden Curoğlu, ''Sinan Beşiktaşlı, sevilebilir ama geçmişteki hataları iyice netleşmeden tekrar göreve getirilmesini hatalı buluyorum. O zaman da söyledim, 'yanlış yapmasanız iyi olur' dedim. Neticede ortada süren bir mahkeme var. Mahkeme neticelensin tamam, istediğiniz yerde görev verebilirsiniz ama eğer ceza alırsa o zaman ne diyeceksiniz. Topluma bir şey diyemezsiniz'' diyerek sözlerini tamamladı.
AA
__________________
Forum Kurallarına Uyalım !!!

BesiktasForum.NET


.........
MetiN Ofline   Alıntı ile Cevapla