Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20-05-2008, 09:58   #1
HandaN
hüngürella
 
HandaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
5 günde sigaradan kurtulun

Yöntem çok basit! Adım adım dumandan kurtulmanın yolları için tıklayın...
Click the image to open in full size.Kapalı mekanlarda sigara yasağının ilk günü dün başladı. Kamu hizmet binaları, eğitim, sağlık, kültürel, spor ve eğlence yerlerinin kapalı ve açık alanlarında sigara içemeyen tiryakilerden kimi kurala uydu kimi ise yasağı deldi. Sigara içen vatandaşın çoğu sokaklara, bahçelere döküldü. Sigara yasağını delenler ya zabıtalar tarafından ya da mekan yetkililerince uyarıldı. Vatandaşın çoğu getirilen yasağı desteklemesine rağmen alışkanlıklarından zor kurtulacaklarını söyledi...

5 GUNDE DUMANA VEDA EDEBiLiRSiNiZ


Bu yasakla birlikte sigara tiryakileri kara kara düşünmeye başladı. Çoğu ya sigarayı bırakmayı düşünüyor ya da kendine bir çare arıyor. "Dumanda Bir Ağ" isimli kitabın yazarı Nevzat Canan, 5 günlük bir programla sigaranın adım adım bırakılabileceğini söyledi. İşte sigaradan kurtulmanın formülü...

1. GÜN: Sabah uyanınca soğuk su için. Yemek ve yemekten sonra su içmeyin. Sigara içme isteğini artıran alkollü, kolalı içeceklerden, çay ve kahveden uzak durun. Gün boyunca incir, üzüm, kayısı, badem ve ceviz gibi meyveler yiyin. Günde 3 defa soluk alıp verme egzersizi yapın.

2. GÜN: İlk gün yapılanlara aynen devam edin. Bu arada vücutta uyuşukluk, isteksizlik gibi durumlar ortaya çıkmış olabilir. Bunun giderilmesi için kollarınıza masaj yapın. Sonraki günlerde de bu masaj, bacaklara, kalçalara, sırta, göğse ve en sonunda da karın bölgesine kademeli olarak vücudunuza yapın.

3. GÜN:İlk iki gündeki uygulamalara bir yandan devam ederken bir yandan da hububat yemeğe başlayabilirsiniz. Pirinç, yulaf, çavdar, buğday gibi tahıl ürünlerini de yiyebilirsiniz. Fakat sebze ve meyveyi daha ağırlık tüketmeye gayret edin. B vitamini alın.

4. GÜN: Yiyeceklerinizin arasına süt ve süt ürünlerini de katın. Fakat bu ürünlerin şekersiz olarak alınmasına dikkat edin.

5. GÜN: Yemek düzenini normal hale yaklaştırın. Fakat baharatlardan, alkollü ve kolalı içeceklerle çay ve kahveden uzak durmaya çalışın.

GÖNÜLSÜZ TÜRKLER YASAĞA HAZIRLANIYOR

İngiltere'de yayımlanan The Guardian Gazetesi, Türkiye'de kamuya açık yerlerde başlayan sigara içme yasağıyla ilgili haberinde, "Gönülsüz Türkler, sigara yasağına hazırlanıyor" başlığını kullandı. Gazetenin haberinde, aşamalı olarak uygulanacak sigara yasağının, "bulundukları mekana aldırmaksızın, dokunulmaz bir şekilde sigara yakabilen milyonlarca Türk için büyük bir kültür şoku yaratacağı" öne sürüldü. Haberde, yasağın en büyük destekçisinin, sigara kullanmayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğu da belirtildi.

MECLiS’TEN iLANLI DESTEK

Sağlık Bakanlığı, sigara yasağına destek için başlattığı, “Dumansız Hava Sahası Hareketini Destekliyoruz” sloganıyla iktidar ve muhalefet liderlerini bir araya getirdi. Bakanlık, bir tek ana muhalefet lideri Deniz Baykal’dan olumlu yanıt alamadı. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Baykal’ı bizzat aradı. Bakan Akdağ, bu kampanyanın siyasi olmadığını ve milletin geleceği için önemli olduğu vurgusunu yapsa da Baykal’dan yine olumlu yanıt alınmadı. Destek afişinde Başbakan Tayyip Erdoğan, MHP Lideri Devlet Bahçeli, BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu, DSP Lideri Zeki Sezer, DTP Lideri Ahmet Türk, ÖDP Lideri Ufuk Uras ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ yer aldı.
__________________
Click the image to open in full size.
HandaN Ofline   Alıntı ile Cevapla