Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21-05-2008, 08:40   #1
Burcu_BJK1903
Banned
 
Burcu_BJK1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon16 Milli Takım, ilk provada galip...

Avrupa Şampiyonası’na hazırlanan Milli Takımımız’ın Almanya’da tek idmanla çıktığı Slovakya karşısındaki etkili futbolu umut verdi. Ay-yıldızlı ekibimiz fizik ve kondisyon olarak diri görünürken, Hakan Balta’nın enfes golü geceyi süsledi


Avrupa Şampiyonası finalleri için hazırlıklarına, Almanya’da yaptığı kampla devam eden ay-yıldızlı takımımız, burada oynadığı ilk özel maçta Slovakya’yı Hakan Balta’nın tek golüyle 1 0 mağlup ederek, İsviçre yolculuğuna moralli başladı. Doksan dakika boyunca rakibine oranla daha çok koşan, daha çok topla buluşan millilerimiz, ilk yarıda pozisyona girmekte zorlandılar.
9. dakikada Kazım’ın yaptığı ortaya yükselerek kafayı vuran Semih’in şutunu kaleci Senecky son anda kornere çeldi.
27’de bu kez Vittek’in kafa vuruşunu aynı şekilde dışarıya çelen kişi, kalecimiz Rüştü oldu.

İlk 11’nde daha çok yeni yüzlere şans veren Fatih Terim, ikinci yarıya başlarken yaptığı üç oyuncu değişikliğiyle maça biraz daha hareket getirdi. İbrahim Kaş’ın yerine oyuna giren Sabri’nin 63. dakikada sağdan yaptığı ortayı rakip savunma uzaklaştırmaya çalışırken seken top Hakan Balta’nın önüne düştü. Sol ayağıyla topu düzelttikten sonra oldukça sert vuran Hakan Balta güzel golle durumu 1-0 yaptı. Rakip takımın son dakikalarda geliştirdiği ataklardan da sonuç çıkmayınca, maç bu skorla sona erdi.
Henüz dört gündür hazırlıklarını sürdüren ve takım halinde sadece bir kez antrenman yapma fırsatını bulan takımımızın, ortaya koyduğu oyun mükemmel olmasa da, futbolcuların istek ve performansları umut vericiydi.

MAÇTAN NOTLAR

Gurbetçi klasiği!
Yurt dışında oynanan milli maçlardaki tablo dün bir kez daha tekrarlandı. Maçın bitmesine 30 saniye kala bir grup gurbetçinin sahaya girmesi üzerine hakem Weiner son düdüğü çaldı. Gurbetçilerin hücum ettiği milli oyuncular güçlükle soyunma odasına gidebildi.
Doğan’dan takip
Maça büyük ilgi gösteren yaklaşık 15 bin gurbetçi taraftar, tribünleri kırmızı-beyaz bayraklarla donattılar. Futbolcular ve teknik heyete karşılaşma öncesinde büyük sevgi gösterilerinde bulunan taraftarlar, Almanya sokaklarını, “Türkiye” sesleriyle inletti. Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan beraberindeki yöneticilerle birlikte Almanya’ya gelerek önce takımın kamp yaptığı oteli ziyaret etti, ardından da stada giderek maçı izledi.

Sakatlar gelmedi

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Slovakya karşılaşması için 21 kişilik kadroyu stada götürürken, sakatlıkları süren oyuncular otelde bırakıldı. Servet Çetin, Gökhan Gönül, Hamit Altıntop ve kaleci Volkan Demirel’in yanı sıra yorgun olan Nihat Kahveci de dinlenmeleri için otelde bırakılarak stada götürülmedi.

Ümitler’in ilk sınavı

Fransa’da düzenlenen Toulan Turnuvası’na katılan Ümit Milli Takımımız, grubundaki ilk maçını bugün ABD ile oynayacak. Saat 16.50’da başlayacak karşılaşmayı Kanal 1 naklen yayınlayacak.
Balta’dan siftah
Hakan Balta, Milli Takım formasını dün 3. kez giydi, ilk golünü de Slovakya’ya attı. Milli oyuncular, Hakan’ın geçtiğimiz günlerde baba olması nedeniyle golden sonra beşik sallama hareketi yaptı.
__________________
Click the image to open in full size.

Yönetime İSYAN, İnadına TORAMAN
Burcu_BJK1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla