Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21-05-2008, 08:45   #1
Burcu_BJK1903
Banned
 
Burcu_BJK1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Icon15 Eurovısion Şarkı Yarışması’nda ilk 10 belli oldu

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da düzenlenen 53. Eurovision Şarkı Yarışmasının birinci yarı finalinde, finale kalan ülkelerden 10’u belli oldu. Bu yıl Türkiye’yi temsil edecek olan “Mor ve Ötesi”yse yarın ikinci yarı finalde sahne alacak. "Mor ve Ötesi" 22 Mayıs'taki ikinci yarı finalde sahne alacak
Avrupa Yayın Birliği’ne (EBU) üye 43 ülkenin katıldığı yarışmanın birinci yarı finalinde Karadağ, İsrail, Estonya, Moldova, San Marino, Belçika, Azerbaycan, Slovenya, Norveç, Polonya, İrlanda, Andora, Bosna Hersek, Ermenistan, Hollanda, Finlandiya, Romanya, Rusya ve Yunanistan yarıştı.



Eurovision şarkı yarışması tarihinde ilk kez düzenlenen birinci yarı final sonucunda, Norveç, Polonya, Ermenistan, Azerbaycan, İsrail, Rusya, Finlandiya, Bosna Hersek, Romanya ve Yunanistan 24 Mayıs’ta yapılacak finale kaldı.

Yarışmada Türkiye’yi temsil eden Mor ve Ötesi, yarın ikinci yarı finalde 18 ülkeyle yarışacak.

Dört kurucu ülke İngiltere, Almanya, Fransa, İspanya ve ev sahibi Sırbistan dışındaki bütün ülkeler yarı finallere katılıyor.

Türkiye’yi bu yıl Mor ve Ötesi, “Deli” adlı parçasıyla temsil ediyor. Mor ve Ötesi, yarınki ikinci yarı finalde yarışacak.
__________________
Click the image to open in full size.

Yönetime İSYAN, İnadına TORAMAN
Burcu_BJK1903 Ofline   Alıntı ile Cevapla